Denník N

Vlhová po návrate z Pekingu: Neľutujem skorší odchod. Pozerám sa na seba, nie na ostatných

Vlhová na tlačovej konferencii v Bratislave. Foto - TASR/Jakub Kotian
Vlhová na tlačovej konferencii v Bratislave. Foto – TASR/Jakub Kotian

Zlatá medailistka zo slalomu Petra Vlhová neľutuje, že z olympiády v Pekingu odišla skôr – a to ešte pred štvrtkovou kombináciu.

„Som veľmi šťastná, že som urobila toto rozhodnutie. V prvom rade sa pozerám na seba, nie na ostatných. Takto som to cítila, zhodla som sa na tom aj s [trénerom] Maurom [Pinim]. Všetci v tíme ma podporili, absolútne to neľutujem,“ povedala na tlačovej konferencii po prílete na Slovensko.

Vlhová sa rozhodla z olympiády odísť po tom, ako pre únavu nenastúpila ani na super-G. Odôvodnila to tým, že sa chce sústrediť na zisk veľkého krištáľového glóbusu vo Svetovom pohári, kde má na prvú Mikaelu Shiffrinovú manko len 17 bodov.

„Som naň veľmi motivovaná, možno aj preto som sa rozhodla neštartovať v kombinácii. Úprimne, nemala som na to motiváciu, na glóbus ju však mám. Viem, že tento posledný mesiac [sezóny] môžem byť veľmi silná,“ povedala.

Vlhová dostávala aj otázky na to, čo ju bude motivovať vo zvyšku kariéry, keď už aj v Pekingu povedala, že už vyhrala všetko – okrem olympijského zlata má aj minuloročný veľký krištáľový glóbus a je aj majsterkou sveta z roku 2019.

„Po zisku zlata som volala [priateľovi] Miškovi: ‚Zlatko, mám olympijskú medailu, môžem sa zbaliť, ísť domov a skončiť. A on že nie…‘ A naozaj to tak ešte necítim, stále som motivovaná, aj keď je to teraz náročné, lebo už môžem „len“ prekonávať rekordy. S odstupom času však cítim motiváciu a ciele si budem dávať rovnaké. Teraz je to glóbus, potom možno ďalšie glóbusy. Až tak sa nebojím, že by som nemala motiváciu, budem to robiť, kým ma to bude baviť a kým mi to pôjde.“

„Dávate mi ťažké otázky“

Vlhová potom prezradila, aká dôležitá je pre ňu rivalita s Mikaelou Shiffrinou – a ako je pre Američanku dôležitá rivalita s ňou.

„Aj v tíme som niekomu povedala, že si myslím, že Mikaela má

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Petra Vlhová

Zimné olympijské hry

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie