Denník N

LM, osemfinále: Neymar asistoval pätičkou a Mbappé v nadstavenom čase sklamal svoj zrejme nový tím

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

v utorok odštartovala osemfinálová fáza Ligy majstrov. A hneď sa stretla azda najsledovanejšia a najvyrovnanejšia dvojica.

Paríž Saint-Germain s Lionelom Messim a legendou klubu Sergiom Ramosom privítal Real Madrid, čo mala byť ozdoba súťaže.

Namiesto toho to bol taktikou zviazaný boj, na ktorého najzaujímavejší moment sme si museli počkať do nadstaveného času, v ktorom PSG rozhodol o svojom víťazstve 1:0.

V druhom utorňajšom zápase potvrdil Manchester City, že v ostatných mesiacoch predvádza strojové výkony, vďaka ktorým sa radí k top klubom na celom svete. Na ihrisku Sportingu vyhral 5:0.

Zostrihy nájdete na oficiálnom webe UEFA, na ich sledovanie sa stačí zaregistrovať.

Súhrn Ligy majstrov prinášame vždy ráno po zápasoch a posielame ho aj e-mailom.


Bola to jedna z kľúčových tém zápasu. Vzťah Kyliana Mbappého a Realu Madrid je veľmi komplikovaný, každý deň vychádzajú nové správy, ktoré korigujú tie z predchádzajúceho dňa. Roky snaženia sa zrejme skončia v lete, keď by sa mal Mbappé stať hráčom Realu Madrid.

To mu však nebránilo, aby v utorňajšom prvom zápase osemfinále Ligy majstrov drvil obranu Realu Madrid, spôsobil penaltu a napokon v nadstavenom čase Real Madrid gólom aj pokoril. A následná radosť vyzerala tak, akoby Mbappé nikdy v živote nemal Paríž opustiť.

„Ešte som sa nerozhodol. Stále som hráčom Paríža Saint-Germain, jedného z najlepších klubov na svete,“ hovoril po zápase pre španielsku televíziu Movistar.

Real sa sťažoval, no PSG sa nevyhol

K osemfinálovému zápasu Paríža Saint-Germain a Realu Madrid mohlo dôjsť len v dôsledku najväčšej kontroverzie aktuálnej sezóny Ligy majstrov.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Liga majstrov

Súhrn Ligy majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie