Denník N

ZOH, 15. deň: Máme historickú medailu, ale majstri sveta varujú, aby to nebolo ako po Göteborgu

Samuel Kňažko. Foto - TASR
Samuel Kňažko. Foto – TASR

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

oslavujeme historické bronzové medaily, ktoré získali hokejisti, no po oslavách musí nasledovať pohľad na realitu – nie sme tretí najlepší hokejový tím sveta.

Dnes olympijské správy neboli len o hokeji: až v predposledný deň olympiády sme zachytili prvú výraznú kritiku hier od športovca – vyslovil ju však až po prílete domov do Švédska.

Dôležitá vec sa stala v krasokorčuľovaní – prvýkrát sa na olympiáde predstavila nebinárna osoba.

Olympijský súhrn prinášame po každom súťažnom dni. Posielame ho aj e-mailom vo forme newslettra a môžete si ho vypočuť aj ako podcast na kanáli Športové podcasty.

Autorom prvého bodu je Štefan Bugan, zvyšných Tomáš Čorej.


1. Aby nedopadli ako Šatan, keď rečnil v parlamente

Olympiáda dopadla tak, ako si to priali najväčší optimisti – medailu má nielen Petra Vlhová, ale aj hokejisti.

Vďaka kolektívnym výkonom uspela v Pekingu partia hokejistov bez veľkých mien s výborným trénerom Craigom Ramsaym, supertalentovaným mladíkom Jurajom Slafkovským, dobrým kapitánom Marekom Hrivíkom a brankárom vo forme Patrikom Rybárom.

Slováci si najlepší výkon nechali na koniec: Švédov zdolali v zápase o bronz 4:0.

Namieste je teraz viacero emócií – radosť z úspechu, vďačnosť voči Craigovi Ramsaymu, nádej do budúcna aj vzrušenie z predstavy, že na Juraja Slafkovského, ktorého mnohí prirovnávajú k Jaromírovi Jágrovi, by sme sa mohli pozerať aspoň do roku 2040.

Samozrejme, jeho vývoj sa ešte môže zastaviť. Nástrah bude veľa – od zranení až po slávu, no sú tu aj ďalší výborní tínedžeri: Šimon Nemec, Samuel Kňažko, Filip Mešár či Dalibor Dvorský. Konečne máme veľké talenty, a hoci zrejme neurobí veľkú kariéru každý z nich, niekto z nich sa presadiť musí.

Toto je dobrá správa, vďaka ktorej sa môžeme tešiť na ďalšie majstrovstvá, na draft, na šampionát dvadsiatok. Medzi fanúšikmi zrejme teraz opäť zavládne eufória.

Lenže stav nášho hokeja nie je taký dobrý, ako hovorí olympijský výsledok, na čo upozorňuje aj Michal Handzuš. Bola by chyba, keby sme si po jednom úspechu začali klamať.

V prvom rade: samozrejme, nie sme

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Iné podcasty Denníka N

Olympijský súhrn

Športové podcasty Denníka N

Zimné olympijské hry

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie