Denník N

Euroligy: Rozmýšľajú o zmene formátu. Už aj Bayern si uvedomuje, že jeho dominancia začína byť problém

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

v Euroligách sa dočítate aj:

  • o súboji Antonia Conteho a Pepa Guardiolu;
  • že po Zidanovi či Ronaldovi si to odniesol aj Marco Asensio;
  • ako rozmýšľajú v Nemecku;
  • o talianskom trénerovi, ktorého pre schopnosť zachraňovať tímy prezývajú Houdini;
  • či ako zlyhal Paríž St. Germain.

V Euroligách sa snažíme každý týždeň zhrnúť to najpodstatnejšie, čo sa cez víkend stalo v piatich špičkových ligách. Môžete ich dostávať aj ako newsletter.


Španielsko: Asensiov odkaz fanúšikom

O fanúšikoch Realu Madrid je známe, že sú mimoriadne nároční – keď nie sú spokojní s výkonom svojho mužstva, nešetria ani najväčšie hviezdy. V minulosti pískali aj na Zinedina Zidana, Ikera Casillasa či Cristiana Ronalda.

Cez víkend mal podobnú skúsenosť Marco Asensio. Španielskeho krídelníka majú priaznivci Realu veľmi radi, ale v zápase proti Deportivu Alavés naňho spustili mohutný piskot.

Real po prehre s Parížom Saint-Germain išiel do sobotňajšieho súboja nielen s cieľom získať tri body, ale zároveň ukázať domácemu publiku zlepšený herný prejav. V prvom polčase mu to však vôbec nevychádzalo.

Zatiaľ čo za Alavés sa dostali do dobrých príležitostí Jason a Luis Rioja, zverenci Carla Ancelottiho si nevytvorili prakticky žiadnu. V druhom polčase už boli výrazne aktívnejší, ale po obrovskej chybe Asensia mali šťastie, že Pere Pons z bezprostrednej blízkosti minul bránu.

Vtedy už boli fanúšikovia Realu nahnevaní a svojim hráčom to dávali jasne najavo. Už o pár minút neskôr však krásnou strelou spoza šestnástky Asensio napravil svoju chybu a prekonal Fernanda Pacheca.

Asensio sa následne rozbehol do rohu ihriska a gestom

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie