Denník N

LM, osemfinále: Simeone nabehal viac ako hráči súpera, kritizoval novinár. United zachránil švédsky tínedžer

Anthony Elanga. Foto - TASR/AP
Anthony Elanga. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

v stredu sa odohrali ďalšie dva osemfinálové zápasy Ligy majstrov. Pred odvetou veľa nenapovedali, oba sa skončili remízou.

Manchester United sa opäť trápil a remízu musel v závere zachraňovať mladý hráč, s ktorým sa ešte pred sezónou veľmi nepočítalo. United navyše čelil Atléticu, ktoré podalo jeden z najlepších výkonov v sezóne.

V Lisabone prebehol súboj medzi Benficou a Ajaxom, dvoma klubmi, ktoré hrajú podobným štýlom.

Zostrihy nájdete na oficiálnom webe UEFA, kde sa stačí zaregistrovať.

Súhrn Ligy majstrov prinášame vždy ráno po zápasoch a posielame ho aj e-mailom.


Až do 75. minúty vyzeral Manchester United bezradne. Aj keď držal loptu, nepôsobil nebezpečne, a najmä výkon v prvom polčase bol veľmi zlý.

Atlético Madrid doma smerovalo k víťazstvu 1:0, ale potom prišiel na ihrisko 19-ročný švédsky krídelník Anthony Elanga. Ten sa stáva objavom aktuálnej sezóny, manažér United Ralf Rangnick mu dáva stále viac priestoru.

Elanga vyrovnal svojím prakticky prvým dotykom s loptou a stal sa najmladším strelcom United vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov. „Vždy som pokojný. Bol to môj prvý dotyk! O takýchto momentoch som sníval. Vždy, keď dostanem šancu, to chcem manažérovi splatiť. Chcem byť na ihrisku čo najlepším hráčom. Šéfa si vážim,“ povedal po zápase pre BT Sport.

Tínedžer bol však jednou z mála pozitívnych postáv v drese United počas večera, ktorý najskôr smeroval k ďalšej frustrácii pre fanúšikov.

Hneď v 7. minúte hlavičkou skóroval João Félix a Atlético sa potom spoliehalo na svoj klasický štýl. Proti United ukázalo, prečo ho súperi v Európe porážajú len veľmi ťažko. United na čele s Cristianom Ronaldom sa nedokázal presadiť cez jeho pevnú defenzívu. Atlético okrem toho pridalo aj tvrdú hru v strede poľa. Marcos Llorente, Geoffrey Kondogbia či Héctor Herrera si občas pomáhali taktickými faulmi.

United držal loptu, ale v strede poľa ju až príliš často strácal a k reálnemu tlaku sa nedostal. Novinár ESPN Rob Dawson na Twitteri po prvom polčase napísal: „United sú veľmi statickí. (Tréner Atlética) Simeone nabehal po čiare možno viac ako niektorí hráči United. Atlético ide po lopte s väčším dôrazom.“

Nezhody v šatni

Manažér United Ralf Rangnick na tlačovej konferencii tvrdil, že hráčom cez prestávku dal najavo, že takýto výkon nestačí.

„Nejde tu len o herný plán či taktické triky, ale o vaše presvedčenie, či veríte v to, čo robíte. Tím bojoval celú sezónu o to, aby sa dostal do Ligy majstrov, tak sa teraz musí vzchopiť. Až v posledných 15 minútach sme hrali tak, ako som očakával,“ povedal.

Rangnick by mal byť iba dočasným manažérom do konca sezóny a potom sa presunúť na post konzultanta. Teraz nerozmýšľa o dlhodobej vízii, ale skôr o tom, ako zlepšiť aktuálny tím.

Ten sa dlhodobo nachádza v chaose. V posledných dňoch sa napríklad diskutovalo o tom, či by stopér Harry Maguire naozaj mal nosiť kapitánsku pásku. Zároveň sa vraj objavili aj hádky v šatni, o čom nedávno písal novinár Independentu Miguel Delaney. Podľa neho napätie vzniklo najmä medzi Ronaldom a

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Liga majstrov

Súhrn Ligy majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie