Denník N

Politická mapa Slovenska sa musí zmeniť

Foto - TASR
Foto – TASR

Autor je predsedom strany Maďarské fórum

Nežná revolúcia priniesla nám občanom slobodu a demokraciu. A predsa sme sa v prvej polovici deväťdesiatych rokov stali čiernou dierou na mape Európe. Hlavným dôvodom bolo, že sme tu mali Mečiara. Až rok 1998 spolu s nástupom slovenských demokratických strán so silnou podporou predstaviteľov maďarskej menšiny priniesol zmenu politickej orientácie. Dnes sa ukazuje, že naše členstvo v Európskej únii a NATO je jedinou ochranou pred agresiou Ruska. Slovenská ,,opozícia“: Smer s Ficom, Blahom, Blanárom, fašisti z ĽSNS s Kotlebom či ich odídenci v Republike na čele s Uhríkom a Mazurekom nie sú alternatívou pre Slovensko. Nezabúdajme, ako kapitán Danko za vlády mafie velebil Rusko a spojenectvo s Ruskom.

Predchádzajúce týždne velebenia Ruska a šírenia hoaxov, spochybňovanie nášho členstva v Únia, NATO a partnerstva s USA ukázali, že vyššie menovaní nie sú alternatívou a nepatria na slovenskú politickú scénu. Rovnaké vajatanie sa dalo registrovať aj zo strany Aliancie (strany, kde sa spojili SMK, Most, Spolupatričnosť). Pričom treba pripomenúť, že v  Dzurindovej vláde boli práve Maďari tí, čo jasne a bez zachvenia stáli na strane Únie a NATO. Dnes už to o maďarských politikoch vo všeobecnosti neplatí. Ako keby ani oni nevedeli, kde je ich miesto, a boli krátkozrakí.

Dnes, keď Rusko reálne ostreľuje celú Ukrajinu, dnes, keď je vojna na našej východnej hranici a vojnoví utečenci k nám prichádzajú v zástupoch, sa pýtam: Kde sú títo ,,proruskí politici“? Zaliezli do myšacej diery.

Slovensko potrebuje politikov a politické strany s jasnou orientáciou na EÚ a NATO a s jasnými hodnotami demokracie. Čas krízy ukazuje, komu záleží na krajine a bezpečí občanov, a komu ide iba o osobné záujmy.

,,Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí“

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Politici píšu

Vojna na Ukrajine

Komentáre

Teraz najčítanejšie