Denník N

Nedeľná nekázeň: Zlato, perly a diamanty

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Všetci sme nešťastní z vojny na Ukrajine, my mamy, čo máme synov, možno trochu viac, lebo všetci tí mladí chlapci zomierajúci vo vojne sú aj našimi synmi.

Púšťame si ju do svojich príbytkov cez obrazovky počítačov a televízorov, a tak som ráno o pol štvrtej otvorila okná dokorán, aby som vypustila čierne myšlienky a pustila do domu trochu vzduchu a už trochu aj jarný vietor, ktorý pripomínal dudravé hrmenie, a aby to moje hromženie malo aj nejakú zvukovú clonu, reku dnes si budem asi robiť poriadok vo veciach, v papieroch, v hlave… Ako hovoril spisovateľ Rudo Sloboda: keď máš depku, niečo urob, poupratuj, zbav sa odpadu, smetí, všetkého, čo ťa odvádza od podstatného, čo ťa brzdí a ničí…

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Nedeľná nekázeň

Komentáre

Teraz najčítanejšie