Denník N

Euroligy: Celý víkend vystihli Zinčenkove slzy

Fanúšik Liverpoolu posiela Ukrajincom odkaz z klubovej hymny „You’ll Never Walk Alone“. Nikdy nebudeš kráčať sám. Foto – AP
Fanúšik Liverpoolu posiela Ukrajincom odkaz z klubovej hymny „You’ll Never Walk Alone“. Nikdy nebudeš kráčať sám. Foto – AP

Dobrý deň,

aj vo futbalovej Európe rezonoval vojenský konflikt. Hráči, funkcionári aj fanúšikovia odsúdili správanie Ruska a vyjadrili solidaritu Ukrajine. Dočítate sa aj o tom:

  • ako prežívali dvaja ukrajinskí hráči v zostave City zápas s Evertonom,
  • že ukrajinský obranca z La Ligy je pripravený prerušiť kariéru,
  • že v Taliansku rozhodcovia odpustili žltú kartu za nápis pod dresom,
  • že vo Francúzsku sa hovorí o vylúčení Ruska z MS
  • a z bundesligy odkazujú: „Skonči to, Putin!“

V Euroligách sa snažíme každý týždeň zhrnúť to najpodstatnejšie, čo sa cez víkend stalo v piatich špičkových ligách. Môžete ich dostávať aj ako newsletter.


Anglicko: Zinčenkove slzy

V anglickej Premier League sa počas víkendu objavilo viacero prejavov solidarity s Ukrajinou. Manažér West Hamu David Moyes preto prístup vedenia ligy, klubov aj hráčov veľmi pochválil. „Správa, ktorú vyslala Premier League a hráči, je skvelou správou,“ povedal.

Moyesovi pri víťazstve s Wolverhamptonom chýbal ukrajinský krídelník Andrij Jarmolenko, ktorý dostal pre aktuálnu situáciu voľno. Kapitán Declan Rice vyšiel na ihrisko v jeho drese a k prejavom podpory Ukrajine sa pridali aj fanúšikovia.

„Bola to skvelá správa, keď sme vyhlásili, že nikto v tejto časti sveta neuznáva vojnu, nechceme ju a nechceme o nej ani počuť. Podporujeme Ukrajinu a nášho hráča Jarmolenka. Teraz dostal voľno a dúfam, že v nedeľu už bude s nami na tréningu. Ale zaujímali sme sa hlavne o to, aby mal rodinu a všetkých príbuzných v poriadku,“ dodal Moyes.

Medzi najemotívnejšie futbalové chvíle víkendu patril začiatok zápasu medzi Evertonom a Manchestrom City. Hráči Evertonu vyšli

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie