Denník N

Slovenskí fašisti útočili na Ukrajinu aj za Tisa a komunisti vždy podporovali invázie Kremľa

Robert Fico a Kotlebovi strážcovia rečníckeho pultu Andrej Medvecký a Peter Krupa (vpravo). Foto N - Tomáš Benedikovič
Robert Fico a Kotlebovi strážcovia rečníckeho pultu Andrej Medvecký a Peter Krupa (vpravo). Foto N – Tomáš Benedikovič

Fašistov a nacistov sme porazili v roku 1945, komunistov a boľševikov v 1989. Musíme ich poraziť aj teraz.

Autor je energetický a zahraničnopolitický expert

Naši fašisti od Kotlebu a z Republiky v družnom spojení s Ficovými nacionálnymi komunistami útočia na Ukrajinu ako spojenci Putina. Áno, útočia, pretože sa nielenže jasne nevyslovili proti Putinovmu vraždeniu Ukrajincov a rezolútne neodsúdili jeho útok, ako to urobili všetky ostatné slovenské a európske demokratické politické sily. Ale oni sa vyjadrujú aj proti vojenskej pomoci nášmu susedovi a proti pomoci, ktorú nám idú poskytnúť naši spojenci z Európskej únie a NATO. Fico, Kotleba, Uhrík, Mazurek, Harabin a ďalší sa tak svojimi postojmi stali politicky spoluzodpovednými za krviprelievanie na Ukrajine.

Postupujú presne v šľapajach svojich politických predchodcov. Uplynulo 80 rokov, čo na Ukrajinu vtrhli nacistické hordy Hitlera, ktoré tu napáchali svoje najhroznejšie zločiny proti civilnému obyvateľstvu. Hitler a jeho vojská tu vybombardovali celé mestá a obce presne tak, ako to dnes robia Putinovi vojaci a rakety. Hitlerovi esesáci nešetrili nikoho, pretože považovali všeobecne nielen Židov, ale aj Ukrajincov a ďalšie slovanské národy za menejcenné rasy a nie za svojbytné národy. Presne tak isto, ako dnes Putin a jeho režim nepovažuje Ukrajincov, ale ani Bielorusov za samostatné národy so svojou históriou, jazykom a kultúrou, ktoré si treba vážiť a rešpektovať.

Ideologický pohľad Hitlera aj Putina na tieto dva veľké slovanské národy sa veľmi podobá aj ideám, ktoré hlásili zakladatelia komunistickej ideológie Marx s Engelsom. Oni tiež opovrhovali slovanskými národmi a boli antisemitmi. Keď Putin hovorí o „denacifikácii“ Ukrajiny, v skutočnosti má na mysli likvidáciu jej národnej svojbytnosti.

Tisovi vojaci vraždili na Ukrajine a dnes jeho pohrobkovia na ňu útočia zase

V týchto mesiacoch si nepripomíname len 80 rokov od útoku Hitlera proti Sovietskemu zväzu, pri ktorom bola okamžite zasiahnutá práve Ukrajina, ale musíme si pripomínať, že tohto útoku sa zúčastnili aj vojská Hitlerových spojencov zo Slovenska a z Maďarska. Vojaci poslaní Tisom vraždili nevinných obyvateľov Ukrajiny spolu s maďarskými oddielmi po boku nemeckých okupantov.

Keď ste prišli na exkurziu do historickej perly východoeurópskej kultúry a kresťanstva, do Kyjevsko-Pečorskej Lavry, tak ste si mohli od sprievodcov vypočuť aj príbeh

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie