Denník N

Euroligy: Premier League podporila Ukrajinu, v Číne preto neodvysielali žiadny zo zápasov

Fanúšička pred zápasom Wolverhampton - Crystal Palace. Foto - TASR/AP
Fanúšička pred zápasom Wolverhampton – Crystal Palace. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

v Euroligách sa dočítate aj:

  • o „hanbe” Manchestru United;
  • že v Španielsku je zrejme rozhodnuté o majstrovi;
  • že Vlahovića vo Fiorentine nenávidia;
  • ako si Thomas Müller nešikovne strelil vlastný gól či
  • ako PSG opäť zlyhalo.

V Euroligách sa snažíme každý týždeň zhrnúť to najpodstatnejšie, čo sa cez víkend stalo v piatich špičkových ligách. Môžete ich dostávať aj ako newsletter.


Anglicko: Tuchel kritizoval fanúšikov kvôli Ukrajine

Chelsea zvíťazila na ihrisku Burnley 4:0, ale počas minulého týždňa sa hovorilo najmä o jej majiteľovi Romanovi Abramovičovi.

Rus s izraelským pasom oznámil, že vzhľadom na politickú situáciu klub predáva, pričom ako favorit na jeho zisk sa javí konzorcium miliardárov Hansjörga Wyssa a Todda Boehlyho. Keď sa novinári pred zápasom pýtali manažéra Thomasa Tuchela na odchod Abramoviča a situáciu na Ukrajine, povedal, že majú s takými otázkami prestať, lebo „by sa len opakoval“, a dodal, že nie je politikom.

Po zápase s Burnley sa však vyjadril k vlastným fanúšikom. Tí na konci minúty potlesku pre Ukrajinu pred štartom zápasu skandovali Abramovičovo meno, na čo časť štadióna zareagovala pískaním. Pokriky fanúšikov odsúdil aj Tuchel.

„Ak ukazujeme solidaritu, mali by sme to robiť spolu. Spolu si kľakneme, a aj keď niekto z našich klubov, bohužiaľ, zomrie, preukážeme mu minútu rešpektu. Nie je to moment na iné odkazy, ale moment na preukázanie rešpektu. Robíme to pre Ukrajinu, na situáciu tam nie je žiadny druhý názor. Myslíme na nich a podporujeme ich a ako klub by sme mali stáť spolu,“ vyhlásil na tlačovej konferencii.

Do podpory Ukrajiny sa zapojila celá Premier League. Kapitáni si navliekli pásku s ukrajinskými farbami a vojne sa venovali aj v momentoch pred zápasom. V Číne sa preto

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie