Denník N

Falošné holubice mieru

Ak chceme, aby bol mier, Ukrajina musí byť bojaschopná. Preto jej musíme pomôcť aj vojensky.

Autor je poslancom Národnej rady za OĽaNO

Rozmohol sa nám tu taký nový trend.

Určite ste si ho všimli. Tak ako je podľa Clausewitza vojna pokračovaním politiky inými prostriedkami, toto je pokračovanie kolaborácie s Putinom pod pokrývkou volania po mieri.

Tí istí politici, ktorí nás donedávna chceli lynčovať ako vojnových štváčov a vlastizradcov len za to, že sme hovorili o plánoch Ruska na útok (ktoré sa totálne potvrdili), zrazu zmenili tón.

Donedávna ešte blahorečili Putinovo Rusko ako krajinu mieru, dobra a lásky. Ich sen sa mi však rozsypal a už aj ten najzatvrdnutejší putinofil musel uznať, že bombardovať slovanskú krajinu a zaútočiť bez dôvodu asi nie je charašo.

Čo spravili? Ospravedlnili sa ako Zeman? Priznali chybu? Nie. To by spravili ľudia aspoň so štipkou charakteru, ktorého je v našej opozícii ako šafránu.

Títo amorálni cynici s jedinou hodnotou, ktorou je túžba po moci za akúkoľvek cenu, sa znova rozhodli dolovať politické body a cieliť na obyvateľov z ľavej strany Gaussovej krivky.

Spravili dve veci.

1. Áno, pro forma sú proti vojne. To len tak formálne. Pretože síce hovoria, že sú proti, to áno. Ale má to byť vojna USA a Ruska. Teda nie agresívneho Ruska, ktoré bombarduje ukrajinské škôlky a nemocnice. Ale stret USA a Ruska, napriek tomu, že USA jasne povedali, že vojakov nepošlú a bezletovú zónu nezriadia. Je to akoby ste v roku 1939 povedali, že za napadnutie Poľska Nemeckom môže svetové židovstvo.

Logika je jasná. Tieto politické hyeny sa rozhodli hrať na protiamerický sentiment v našej spoločnosti a prerámovať diskusiu z jasného odsúdenia Putina a jeho agresie na debatu o agresívnych Američanoch a rozpínaní NATO. Pritom je to Rusko, ktoré ohrozuje a vyhráža sa členom NATO, nie naopak. Rozum ide bokom, politika má prednosť.

2. Ide im o mier. Nevedia ako, nevedia kedy, ale chcú mier. Je to veľmi ľúbivé a pracujú tak so strachom obyvateľstva. Áno, mnohí sa bojíme vojny, je to prirodzené. Títo cynici si však z toho robia marketing pomocou prázdnych fráz o mieri. Zároveň robia z ostatných vojnových štváčov. O týždeň možno povedia, že mierotvorca Putin je vlastne obeťou.

Vec sa má tak, že mier chceme všetci. Jediný, kto ho nechce, je okupant Putin. Ten má jasný cieľ. Chce Ukrajinu „denacifikovať“, teda zbaviť vlády, a demilitarizovať, teda vojensky zničiť. Chce ju totálne oslabiť a spraviť si z nej satelit. Keďže to ešte nedosiahol, nemá dôvod vyrokovať mier.

Naše falošné holubice mieru hovoria o nutnosti rokovať. To je pekné. Videli sme za dlhým stolom s Putinom Macrona a Orbána, no k ničomu to neviedlo. Pretože sa nedá rokovať, ak druhá strana nechce z ničoho ustúpiť a ide si svoje.

Rusko rozumie jedinej veci. Tou je sila. Chápal to Reagan, keď zbrojením donútil ZSSR rokovať a keď dal komunistov na lopatky. Ak bude Ukrajina slabá, Rusko nebude chcieť rokovať o mieri, jednoducho si ju zoberie. Ak sa bude Ukrajina brániť a Rusko bude konfliktom strácať príliš veľa, bude musieť rokovať o mieri. Taká je logika veci.

Naše holubice mieru to dobre vedia. Chcú vás však obalamutiť a hrať to na váš strach. Svojich voličov majú za nechápavých a veria, že im to prejde. Je to úplne rovnaké, ako keby muž neustále bil ženu a oni by povedali, že žena sa nemá brániť, odmietnu jej pomôcť a riešením má byť ich dohovor.

Ak chceme, aby bol mier, Ukrajina musí byť bojaschopná. Preto jej musíme pomôcť aj vojensky, nie našou priamou účasťou, to by bolo skutočnou provokáciou. Na vojenskú pomoc má Ukrajina ako obeť invázie právo.

Odmietanie pomoci Ukrajine je trápny alibizmus. Je de facto pomocou agresorovi Putinovi.

Naše holubice mieru neotočili, aj teraz sú kolaborantmi Putina, len tak robia pod zámienkou mieru.

Ak hodíme cez palubu Ukrajincov, ktorí dnes bojujú za nás, pomôžeme agresorovi a budeme ďalší na rade.

Ukrajinci si zaslúžia našu pomoc. Aj vojenskú. V tomto boji sú na správnej strane histórie. Naša opozícia je na strane agresie.

Neverme falošným holubiciam mieru. Nie sú to mierotvorcovia, ale falošní, zbabelí a cynickí „šmejdi“. Na rozdiel od šmejdov však predávajú produkt, ktorý ani len nemôžete využiť. Tým produktom je ich vlastná pokrútená predstava o neobmedzenej moci, ktorá túto krajinu dovedie do nešťastia.

Sláva Ukrajine!

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Politici píšu

Vojna na Ukrajine

Komentáre

Teraz najčítanejšie