Denník N

Majster, akého ste hľadali, za veľmi krátky čas!

Hľadanie majstra, ktorý v požadovanom čase a podľa našich predstáv vykoná v našom dome alebo nebytovom priestore plánované práce, si vyžaduje veľa času, úsilia a obetavosti. Či už ide o rekonštrukciu kúpeľne, maľovanie, úpravu dvora alebo niečo celkom iné, hľadanie majstra nie je vôbec ľahká úloha. Teraz je však vyčerpávajúce hľadanie zhotoviteľov za nami, pretože jednoduchým spôsobom a za veľmi krátky čas máme možnosť vyhľadať adekvátneho majstra. Určite sa pýtate, ako je to možné. Odpoveď spočíva v jednej platforme, ktorá zoskupuje viac ako 10 000 miestnych zhotoviteľov, remeselníkov, dodávateľov.

Prečo je hľadanie majstra také vyčerpávajúce?

Zrejme ste sa už stretli s nasledovnou situáciou: potrebujete odborníka, ktorý zariadi váš bytový alebo nebytový priestor, pomôže vám s rekonštrukciou domu alebo bytu presne podľa vašich predstáv alebo zrealizuje určitú opravu, no nedarí sa vám zohnať zhotoviteľa, ktorý nemá iné zákazky v čase, keď vy to potrebujete, alebo nemôžete vyhľadať majstra z vášho blízkeho okolia. Za takýchto okolností stresu sa určite nevyhnete, nebudete mať dostatok času na iné aktivity, pretože sa musíte sústrediť na riešenie tohto problému.

Pre väčšinu z nás je internet hlavným zdrojom informácií. Práve týmto spôsobom sa vždy snažíme získať informácie aj o majstroch, ktorí sú nám potrební. Kontakty získané prostredníctvom internetu však nezaručia to najdôležitejšie: že zhotovitelia vykonajú požadovanú prácu kvalitne, podľa našich predstáv. Sú tu aj vyčerpávajúce telefonáty, keďže musíme majstrov oboznámiť s detailmi stavebných či remeselných prác, ktoré potrebujeme realizovať, potom je tu aj vyjednávanie o cene a termíne začiatku prác. Je to veľmi ťažké a únavné, však?

Sú aj takí, ktorí neveria informáciám získaným na internete, a preto sa pokúsia potrebné  informácie získať iným spôsobom: požiadajú o odporúčanie osobu, ktorej dôverujú, požiadajú o radu suseda, priateľa alebo člena rodiny, to však nezaručuje správnu voľbu a bezpečnosť. Možno nemáte rovnaké kritériá, pokiaľ ide o výber majstra, alebo váš problém môže byť úplne odlišný.

Vynára sa otázka: ako potom vyhľadať spoľahlivého majstra?

Nájdenie vhodného majstra trvá niekoľko minút

Platforma Daibau ponúka riešenie pre všetkých, ktorí chcú vyhľadať potrebného majstra rýchlo, jednoducho a spoľahlivo. Ak plánujete stavať dom alebo rekonštruovať byt, v priebehu niekoľkých minút môžete vyplniť a odoslať dopyt, ktorý je na stránke Daibau, a v krátkom čase vám ponúknu zhotoviteľov práve pre vás. V dopyte je potrebné uviesť opis prác, časové obdobie, v ktorom chcete práce vykonať, ale aj lokalitu, kam má zhotoviteľ prísť. Ak chcete svoj dopyt ešte upresniť, máte možnosť okrem informácií, ktoré ho bližšie vysvetlia a uľahčia hľadanie toho správneho majstra, pripojiť aj fotografie alebo náčrty. Okrem toho, že na tento úkon budete potrebovať iba niekoľko minút, má tento spôsob hľadania majstra ešte jednu výhodu: je zadarmo!

Potom treba iba počkať, kým vám platforma Daibau ponúkne dostupných zhotoviteľov, ktorí sú pripravení odborne a s veľkým nasadením vykonať prácu v stanovenom termíne a na požadovanom mieste. Okrem toho vám bude odporučený zhotoviteľ, ktorý sa zaoberá prácami, ktoré potrebujete vykonať. Vyhnete sa tak nekvalifikovaným zhotoviteľom a remeselníkom, ktorí nemajú skúsenosti s vykonávaním požadovaných prác.

Potom už len stačí skontaktovať vybraného zhotoviteľa a dohodnúť si začiatok prác.

Vyberte si toho najlepšieho zhotoviteľa na základe objektívnych recenzií

Existuje ďalšia kľúčová výhoda: hodnotenie jednotlivých zhotoviteľov alebo poskytovateľov služieb je vždy transparentné. Ak sú zákazníci po dokončení diela spokojní so službami zhotoviteľa, majú možnosť ohodnotiť jeho prácu, podeliť sa o to s ostatnými, vyjadriť spokojnosť s jeho obetavosťou a pracovitosťou. Hodnotenia predošlých zákazníkov nám pomôžu ľahšie sa rozhodnúť, ktorého zhotoviteľa, remeselníka alebo dodávateľa z ponúkaných si vyberieme, ale aj prečítať si názory ľudí, ktoré sú predovšetkým objektívne.

Cieľom platformy je teda praktickým a úspešným spôsobom spájať všetkých, ktorí potrebujú vykonať nejaké práce vo svojom príbytku alebo nebytovom priestore, objednávateľov, s tými, ktorí tie práce vykonávajú najlepšie, so zhotoviteľmi.

Pred začatím vykonávania stavebných prác, resp. kontaktovaním majstra, je potrebné sa informovať o priemerných cenách jednotlivých prác, produktov a služieb. Všetci návštevníci platformy môžu nahliadnuť do časti Kalkulačka, získať tak prehľad o cenách a lepšie spravovať svoj rozpočet, čo je jednou z prvoradých úloh pred realizáciou jednotlivých prác, ale aj počas samotnej realizácie.

Okrem toho, že ľahko vyhľadáte majstra, na platforme Daibau v časti Časopis nájdete množstvo užitočných tipov na rôzne témy, ktoré vám pomôžu pri výstavbe alebo rekonštrukcii vášho domu, bytu alebo nebytového priestoru. Okrem odborných textov o architektúre, výstavbe či zariadení  interiéru a exteriéru, na rovnakom mieste sa dozviete viac aj o zaujímavých architektonických počinoch, architektonických pamiatkach, ktoré sa nachádzajú vo vašom blízkom okolí, alebo sú zaujímavou turistickou atrakciou a skvelým miestom pre vašu dovolenku.

Je čas na oddych! Hľadanie majstra, výstavba alebo rekonštrukcia nebude viacej vyčerpávajúcou povinnosťou, ale potešením.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Bývanie a záhrada

Teraz najčítanejšie