Denník N

Medzi Bruselom a Moskvou

Smer s mierovými holubicami pred Prezidentským palácom. Foto N - Tomáš Benedikovič
Smer s mierovými holubicami pred Prezidentským palácom. Foto N – Tomáš Benedikovič

Netolerujme lži a nenávisť kolaborantov Ruska. Nenechajme sa otravovať strachom a nenávisťou.

Autor je teológ, člen PS

Neviem, či sa to už niekto opýtal: Vidíme už rozdiel medzi Bruselom a Moskvou? A vidia ho tí, ktorí tento rozdiel kedysi pred piatimi rokmi populisticky negovali, strašili kvótami, odmietali solidaritu s utečencami a vymysleli „slniečkarov“ a diktát Bruselu? A prirovnávali ho k diktátu Moskvy?

Dnes vidíme konanie nášho Bruselu a konanie postboľševickej Moskvy. A prečo práve tí, ktorí vymysleli akýchsi „slniečkarov“, k tomu zatiaľ nahlas nič sebakritické nepovedali? Niektorí sa pomýlili, iní to robili programovo.

Toto všeobecné zmätenie veľkej časti populácie sa tu takto budovalo dlho. Obranná zmluva a jej schválenie bolo len veľké finále, po ktorom opozícia v cieľovej rovinke začala zverejňovať zoznamy poslancov, ktorí „prorocky“ zdvihli ruku a podporili našich spojencov z NATO. Len preto, aby sa ich pôsobenie na našom teritóriu konalo podľa jasných a vopred známych pravidiel. Potom tlupy násilných štváčov prešli zo svojich anonymných sietí do reálneho sveta. Začali chodiť pred ich domy aj paneláky, v ktorých bývali. Na ich bránach aj na bilbordoch po celom Slovensku sa začali objavovať menné zoznamy. S urážkami a návodmi, ako s nimi má „národ“ naložiť. Potom sa však začala vojna. Tak, že si ju, hoci trvá, odkedy sa Krym stal okupovaným územím, aj oni museli všimnúť. Teraz sa s celým svetom dívali na armádu Ruskej federácie dosť dlho, aby ju neprehliadli. Už to neboli len zelení mužíci bez výložiek a pozemné vojsko bez výsostných znakov. Už to neboli banditi, ktorí sa hanbia za to, odkiaľ prišli.

Ešte mali v rukách nafukovacie holubice mieru.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vojna na Ukrajine

Komentáre

Teraz najčítanejšie