Denník N

O mori lží

Napriek tomu, že Putinova armáda už stála na hraniciach Ukrajiny, pre občanov indoktrinovaných alternatívnou pravdou bolo dôležité zorganizovať mierovú demonštráciu proti obrannej dohode s USA.

Topíme sa v mori dlhodobo kultivovaných lží. Lepkavých a absurdných lží, ktoré nám postupne rozleptali pamäť a kolonizovali jazyk. Indoktrinovali nás „zvláštnymi“ názormi, hodnotami a postojmi. Ide o osvedčený spôsob, ako zadusiť pravdu a demokraciu jej vlastnými zbraňami. Rozpustiť ju v mori poloprávd a alternatívnych klamstiev. Prečo by čierna a biela nemohli odteraz fungovať naopak? No, prečo nie? Veď je to len dogma.

Veríš v rúška a očkovanie? Si fašista. Veríš vedcom, lekárom a racionalite? Si hlupák a ovca, lebo sú aj iné názory a tiež majú právo na pravdu. Nie na názor, na pravdu. To ste demokrati? Prečo nemôžem povedať, že sliepka je krokodíl? Kto povedal, že nie je? Ukážte mi taký zákon.

Klasické kolonizátorské preformátovanie reality. Štandardné médiá nehovoria pravdu, iba tie alternatívne. Stačí obaliť zrnko pravdy kilami lží a balastu. Aké prosté. A účinné. Snehová guľa informačnej vojny sa v posledných rokoch postupne nabaľovala – Rostasov Zem a vek, Slobodný vysielač, Hlavné správy… a naberala čoraz väčšiu rýchlosť a sebavedomie. Až je podľa prieskumov

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hoaxy a propaganda

Vojna na Ukrajine

Komentáre

Teraz najčítanejšie