Denník N

Unavená Vlhová po slalome opäť znížila stratu, odborník pred finále favorizuje Shiffrinovú

Petra Vlhová po 2. kole slalomu v Åre. Foto - TASR/AP
Petra Vlhová po 2. kole slalomu v Åre. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

ešte vo štvrtok strácala Petra Vlhová v priebežnom hodnotení Svetového pohára na Mikaelu Shiffrinovú 117 bodov. Do sobotňajšieho popoludnia sa rozdiel medzi pretekárkami zmenšil o viac ako polovicu, konkrétne na 56 bodov.

Po piatkovom víťazstve v obrovskom slalome pridala Vlhová v sobotu vo švédskom stredisku Åre štvrté miesto v slalome a získala 50 bodov. K tretej priečke jej chýbali dve stotiny. Hoci to bol jej najhorší tohtosezónny výkon v obľúbenej disciplíne, dokázala znížiť stratu na Shiffrinovú, ktorá po opatrnej druhej jazde skončila až deviata. V slalomových pretekoch, ktoré Američanka dokončila, sa horšie umiestnila naposledy v roku 2014, keď vo fínskom Levi skončila 11.

“Bojovala som, ale došli mi sily,” uviedla Vlhová po pretekoch v rozhovore pre televíziu JOJ Šport. „Potrebujem si čo najviac oddýchnuť, som naozaj vyčerpaná,“ dodala pretekárka, ktorá mala na oddych medzi dvoma disciplínami k dispozícii necelých 15 hodín.

Vlhová má po náročných dvoch dňoch vo Švédsku v priebežnom poradí SP 1189 bodov. Shiffrinová ich má 1245.

Do konca sezóny ostáva štvoro pretekov, bude sa teda lyžovať o zvyšných 400 bodov. Všetky zostávajúce súťaže sa uskutočnia budúci týždeň vo francúzskom Courchevel. „Petra to nemá vo svojich nohách. Je dobrá správa, že pôjde všetky disciplíny, ale Shiffrinová je favoritka,“ vyhlásil v štúdiu JOJ Šport lyžiarsky expert Karol Král.

Vlhová newsletter je článok, ktorý prinášame po každom štarte Petry Vlhovej a zhŕňame v ňom aktuálne dianie. Celý vám ho môžeme posielať e-mailom, stačí sa prihlásiť na odber.


Po prvom kole si verila

Prvé kolo sobotňajšieho slalomu, ktorý sa konal v chladnejších, mierne zamračených podmienkach, zakončila Vlhová na druhom mieste. Na priebežnú líderku Lenu Dürrovú stratila iba 0,08 sekundy, pritom po treťom medzičase zaostávala až o 72 stotín. Vďaka hladkej jazde v záverečnej časti trate však svoju stratu takmer úplne vymazala.

Do druhého kola tak smerovala povzbudená svojím výkonom. „Išlo sa mi celkom dobre, aj keď cítim únavu zo včera. Všetko je otvorené, pretože rozdiely medzi nami sú celkom tesné,“ povedala v televíznom rozhovore po svojej prvej jazde.

Tú začala práve po Shiffrinovej, avšak s miernym oneskorením, keďž

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Petra Vlhová

Vlhová newsletter

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie