Denník N

Euroligy: Messi už Barcelone nechýba, v Paríži ho pri výhre 3:0 fanúšikovia vypískali

Foto – AP
Foto – AP

Dobrý deň,

v Euroligách sa dočítate aj:

  • o zápase tímov s ruským a saudskoarabským majiteľom,
  • že Barcelone už zjavne nechýba Lionel Messi,
  • ako Juventus pomohol utečencom pri slovenskej hranici,
  • že Messiho a Neymara v Paríži vypískali,
  • aká je šanca, že Bundesliga bude v závere vyrovnaná.

V Euroligách sa snažíme každý týždeň zhrnúť to najpodstatnejšie, čo sa cez víkend stalo v piatich špičkových ligách. Môžete ich dostávať aj ako newsletter.

Anglicko: Jarmolenko po góle plakal

Cristiano Ronaldo získal pre Manchester United dôležité víťazstvo. 37-ročný portugalský útočník dal hetrikom do siete Tottenhamu jasnú odpoveď kritikom. United po posilnení počas letného prestupového obdobia plánoval útok na majstrovský titul, ale momentálne bojuje len o prvú štvorku. V sobotu podvečer v dramatickom zápase porazil Tottenham 3:2.

Ronaldo bol najlepším hráčom na ihrisku. Pri všetkých troch góloch ukázal svoju veľkú individuálnu kvalitu. Prvý padol po strele z diaľky, pri druhom zakončoval po centri Jadona Sancha a šprinte do šestnástky a víťazný strelil hlavou po rohovom kope. Po zápase sa na trávniku štadióna Old Trafford stretol s hviezdou amerického futbalu Tomom Bradym a v príspevku na sociálnych sieťach označil seba aj Bradyho za „GOATs“ (skratka pre „greatest of all time“ – najlepší všetkých čias).

V prípade United išlo o víťazstvo, na ktoré si jeho fanúšikovia už zvykli: plné napätia, individuálnych chýb a aj individuálneho majstrovstva.

Manažérovi Ralfovi Rangnickovi tentoraz pre chorobu chýbal Bruno Fernandes. Do zostavy sa vrátil Ronaldo, ktorý predtým vynechal manchesterské derby. Spoluhráčov okolo seba ťahal a v ofenzíve bol najaktívnejší: mal až 8 striel, z toho 5 na bránu.

Aj keď United opäť v niektorých momentoch zlyhal (napríklad kritizovaný stopér Harry Maguire si pri obrannom zákroku dal vlastný gól), prítomnosť Ronalda mu prináša niečo navyše. Päťnásobný víťaz Zlatej lopty teraz prišiel s hetrikom, už 49. v kariére. Góly do siete Tottenhamu mali v jeho štatistikách poradové čísla 805, 806 a 807 a podľa viacerých médií tak prekonal historický rekord Josefa Bicana, hviezdy medzivojnového Rakúska a Československa.

To, že problémom United je Ronaldo, znie preto veľmi zvláštne. Napriek jeho gólom však existujú aj relevantné analýzy, že s Ronaldom v zostave sa hrá inak. Expert na taktiku Jonathan Wilson pre Guardian píše, že ofenzívne trio

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie