Denník N

Hudobník Roger Waters tvrdí, že Putin je gangster, no donedávna bol jeho užitočným idiotom

Roger Waters počas kampane za oslobodenie Juliana Assangea. Foto - TASR/AP
Roger Waters počas kampane za oslobodenie Juliana Assangea. Foto – TASR/AP

Niekdajší líder skupiny Pink Floyd vedie dialóg s mladou ukrajinskou fanúšičkou Alinou, v ktorom obvinil Západ, že prikladá do ohňa, ktorý ničí jej prekrásnu krajinu.  

Ťažko povedať, čo sa odohrávalo v hlave britského muzikanta Rogera Watersa, keď sa 24. februára zobudil a zistil, že Rusko napadlo Ukrajinu.

Ikona svetovej popmusic a skladateľ mnohých hitov skupiny Pink Floyd mesiac predtým zverejnil na Twitteri status s fotkou Putina s jeho rodičmi a týmto odkazom: „Nabudúce, keď budete počuť vojnových štváčov ostriť šable nad Ukrajinou alebo niekde inde, prečítajte si tieto rodinné spomienky na 2. svetovú vojnu od tohto ruského chlapíka.“

Lenže teraz je už všetko inak. Putin, v spevákových očiach „pacifista“, sa premenil na Putlera. Rogerovi Watersovi prischla nálepka užitočného idiota, ktorý naletel ruskej propagande, aj keď si to dodnes nechce priznať a kráča v línii svojich názorov.

Kriminálny omyl

Bol jedným z mála svetových hudobníkov, ktorí obhajovali zabratie Krymu a vyjadrovali sympatie smerom k Putinovmu režimu, a to do takej miery, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Vojna na Ukrajine

Kultúra

Teraz najčítanejšie