Denník N

LM, osemfinále: Bol to večer Unaia Emeryho. Odteraz už nie je len kráľom Európskej ligy

Tréner Arenalu Unai Emery. TASR/AP
Tréner Arenalu Unai Emery. TASR/AP

Dobrý deň,

osemfinálová fáza Ligy majstrov 2021/2022 je za nami a v jej posledný deň nečakane vypadol Juventus.

„Zdá sa, že úroveň španielskej ligy sa až tak nezhoršila,“ tweetoval ironicky odborník na španielsky futbal Dermot Corrigan po stredajšom zápase, v ktorom Juventus doma podľahol Villarrealu 0:3.

Corrigan narážal na fakt, že minulý týždeň postúpil do štvrťfinále po nádhernej dráme Real Madrid cez PSG a predvčerom Atlético Madrid vyradilo ďalší padlý európsky gigant – Manchester United.

Chelsea porazila Lille aj vonku a po výsledku 2:1 bez problémov postupuje ďalej.

Zostrihy nájdete na oficiálnom webe UEFA, kde sa stačí zaregistrovať. Súhrn Ligy majstrov prinášame vždy ráno po zápasoch a posielame ho aj e-mailom.


Villareal má za sebou úžasný druhý polčas, ktorý sa zaradí k najlepším v klubovej histórii. Po domácej remíze 1:1 vyhral v Turíne 3:0. Prvý gól pritom strelil až v 78. minúte a na tri góly mu stačili tri strely, z toho dve z penaltového bodu.

Tréner Unai Emery potvrdil, že je taktický génius, ktorý dokonale dokáže odsledovať súpera a svoje mužstvo naňho pripraviť. Jeho tím pôsobí, že presne vie, čo a ako má hrať, ako má reagovať na krízové situácie.

Keď treba a sú na to možnosti, s loptou pri nohe kontroluje zápas. V Turíne však loptu účelovo prenechal súperovi a ukázal aj schopnosť, ktorá často rozhoduje vyrovnané zápasy -

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Liga majstrov

Súhrn Ligy majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie