Denník N

Shiffrinová má glóbus, Vlhová nechala drncať lyže, no nesmúti: Toto mal byť len bonus

Vlhová a Shiffrinová. Foto - TASR/Martin Baumann
Vlhová a Shiffrinová. Foto – TASR/Martin Baumann

Dobrý deň,

Mikaela Shiffrinová obsadila v dnešnom super-G vo francúzskom Courcheveli druhé miesto, Petra Vlhová skončila sedemnásta. Znamená to, že Vlhová ju už nedostihne v celkovom poradí Svetového pohára.

Vyhrala Ragnhild Mowinckelová, tretia bola Michelle Gisinová.

Do konca sezóny zostáva ešte sobotňajší slalom a nedeľňajší obrovský slalom.

Vlhová newsletter je článok, ktorý prinášame po každom štarte Petry Vlhovej a zhŕňame v ňom aktuálne dianie. Celý vám ho môžeme posielať e-mailom, stačí sa prihlásiť na odber.


Bolo približne 20 minút pred jej štartom, keď kamery zabrali Petru Vlhovú krátko predtým, ako sa na trať vydala Mikaela Shiffrinová. Vlhová vtedy vedela, že bude potrebovať zlú jazdu Shiffrinovej a výbornú svoju, aby jej zostala aspoň teoretická šanca na obhajobu veľkého krištáľového glóbusu.

Vlhová sa s niekým rozprávala a pôsobila uvoľnene. Krátko nato tak vyzerala Shiffrinová, no už na trati.

„Sebavedomý a agresívny prejazd prvým sektorom. Takto lyžovala na začiatku sezóny a teraz sa tam vrátila,“ komentoval Nick Fellows na britskom Eurosporte. „Na dlhých lyžiach má pohodlie, prirodzene sa dostáva dopredu, predvádza svoju najvyššiu úroveň. Čisto ide z hrany na hranu,“ dodal spolukomentátor a bývalý zjazdár Finlay Mickel.

Shiffrinová len o 0,05 sekundy zaostala za Ragnhild Mowinckelovou a takéto poradie vydržalo až do konca. Na stupni víťaziek ich doplnila Michelle Gisinová.

Američanka bola v posledných týždňoch vo výbornej forme, napriek tomu, že na olympiáde nedokončila troje preteky a nezískala medailu. „Nevedela si tam nastaviť lyže aj pre tamojší sneh. Tu však jazdí výborne, vedela, do akých podmienok ide. Hneď aj má späť sebavedomie. Pozrite, ako komfortne a ľahko na lyžiach vyzerá, robí správne taktické rozhodnutia. Toto je Shiffrinová, ktorú poznáme a milujeme.“

Shiffrinová pre L’Equipe povedala: „Bola to sezóna mnohých vzostupov a pádov, veľmi náročných pádov. Je úžasné, že sa mi podarilo získať glóbus dvoje pretekov pred jej koncom.“

Nešikovný skok

Predposlednou lyžiarkou na trati bola Vlhová. Pár minút pred svojou jazdou sa už neusmievala – mala

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Petra Vlhová

Vlhová newsletter

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie