Denník N

Prieskum Focusu: Dôvera v prezidentku opäť klesla, Pellegrini je už tesne za ňou

Dôvera v prezidentku Zuzanu Čaputovú sa vo februári dostala na rekordne nízku úroveň. Podľa prieskumu agentúry Focus pre reláciu TV Markíza Na telo s Michalom Kovačičom jej dôverovalo len 42 percent opýtaných, čo je menej ako v júni 2019 – krátko po tom, ako nastúpila do svojho úradu. Popularita prezidentky sa znižuje postupne od jesene 2020, keď jej dôverovalo až 66 percent ľudí.

K dôveryhodnosti prezidentky sa tak tesne priblížil predseda Hlasu Peter Pellegrini. Hoci sa jeho popularita nezvýšila a od septembra sa pohybuje okolo 40 percent, so súčasným výsledkom 39 percent zaostáva za Zuzanou Čaputovou len o tri percentuálne body.

Za Pellegrinim so stratou 11 percentuálnych bodov nasleduje premiér Eduard Heger (28 percent) a tesne za ním predseda SaS Richard Sulík (27 percent). Ich dôveryhodnosť sa od septembra minulého roka posunula len veľmi málo.

Predsedovi Smeru Robertovi Ficovi dôveruje 26 percent respondentov. Je to síce o tri percentuálne body menej ako v septembri aj v novembri 2021, ale

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Peter Pellegrini

Prieskumy preferencií

Zuzana Čaputová

Slovensko

Teraz najčítanejšie