Denník N

Euroligy: Zmätok okolo Modrićovej pozície. Barca ponížila Real a Xavi takticky vycvičil Ancelottiho

Oslava Piqueho a Gaviho. Foto - TASR/AP
Oslava Piqueho a Gaviho. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

v Euroligách sa dočítate aj o:

  • jednoznačnom El Clásicu;
  • vzťahu brankárov Arsenalu;
  • tom, že Mourinho nezaparkoval autobus;
  • prerušenom zápase v Bundeslige či
  • ďalšej výhovorke PSG.

V Euroligách sa snažíme každý týždeň zhrnúť to najpodstatnejšie, čo sa cez víkend stalo v piatich špičkových ligách. Môžete ich dostávať aj ako newsletter.


Španielsko: V Barcelone hovoria, že sa začína nová éra

Barcelonskí fanúšikovia mali od Xaviho mimoriadne vysoké očakávania, no zrejme ani najväčší optimisti nedúfali v revolučné zmeny za taký krátky čas. Od jeho príchodu do klubu prešlo len 134 dní a španielski novinári už píšu o „najlepšej Barci za posledné roky“.

„Sme späť,“ napísal Gerard Piqué po tom, čo jeho tím v nedeľu večer ponížil Real Madrid víťazstvom 4:0 na jeho vlastnom štadióne.

Bola to jedna z nocí, na ktoré sa bude spomínať ešte dlhé roky. Pred výkopom to pritom vyzeralo, že pôjde o menej záživné El Clásico – už prakticky istý šampión Real v ňom zdanlivo nemal čo stratiť a Barca mala minimum času na regeneráciu po návrate z Turecka, kde vyradila z Európskej ligy Galatasaray.

Ako tvrdí publicista Tomás Roncero, táto predstava bola „obrovskou chybou“ a Realu sa vypomstila „absolútnou katastrofou“. Madridský denník Marca za najlepšiu správu dňa označil to, že dostal iba štyri góly.

Najväčšia kritika sa po zápase zniesla na domáceho trénera Carla Ancelottiho, ktorého taktický plán označil denník AS za „harakiri“. Samotný Ancelotti po zápase zobral „všetku zodpovednosť na seba“ a priznal, že pri plánovaní taktiky pochybil.

Jeho hlavný omyl spočíval v tom, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

La Liga

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie