Denník N

Spolupracovník ruskej rozviedky má k Hlavným správam bližšie, než priznali – jazdí ich firemným autom

Bohuš Garbár (vľavo) si strká do vrecka peniaze, ktoré mu dal Solomasov. Reprofoto - Denník N
Bohuš Garbár (vľavo) si strká do vrecka peniaze, ktoré mu dal Solomasov. Reprofoto – Denník N

Keď Denník N zverejnil video, na ktorom zástupca ruského vojenského pridelenca Sergej Solomasov verbuje spolupracovníka Hlavných správ Bohuša Garbára do služieb armádnej rozviedky GRU, Hlavným správam sa nepáčilo spájanie s Garbárom.

„Hlavné správy sa dištancujú od činnosti občasného nehonorovaného dopisovateľa, ktorý mal spolupracovať s ruskou rozviedkou,“ písal minulý týždeň Róbert Sopko, šéfredaktor Hlavných správ a konateľ občianske združenie Heuréka evolution, ktoré ich vydáva.

Tvrdil, že o tejto jeho činnosti nikto v redakcii nevedel, jeho príspevky sa netýkali Ruska a nemal žiaden vplyv na chod denníka Hlavné správy. „Preto žiadame, aby Hlavné správy neboli zaťahované a spájané so súkromnou aktivitou tohto občasného dopisovateľa.“

Sopko sa ozval aj na ďalší deň. Napísal, že Garbár nepracuje pre Hlavné správy, a zopakoval, že je občasným nehonorovaným prispievateľom. „Podľa našich informácií je nezamestnaný, pričom sa už niekoľko rokov stará o svoju starú invalidnú matku. S redakciou nemal žiadny osobný kontakt, svoje príspevky posielal mailom,“ tvrdil a opäť vyzýval, aby sme ho s jeho webom nespájali.

Denník N však zistil, že odhalený ruský agent Garbár má k Hlavným správam a k Sopkovi bližšie, ako toto dezinformačné médium priznáva. Používal totiž auto, ktoré je zaregistrované na

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hoaxy a propaganda

Ruskí špióni

Slovensko, Svet

Teraz najčítanejšie