Denník N

Utečeneckú krízu u Mikulca rieši aj firma, čo ozvučovala volebnú noc OĽaNO. Heger sa pozná s majiteľom

Volebná noc OĽaNO vo februári 2020. Foto N – Tomáš Benedikovič
Volebná noc OĽaNO vo februári 2020. Foto N – Tomáš Benedikovič

V pozadí štátnej zákazky na manažovanie utečencov sa objavuje firma, ktorá spolupracovala s OĽaNO už pred voľbami. Vlastní ju Július Slovák, ktorý pôsobí ako evanjelizátor a pred voľbami zháňal hlasy pre Eduarda Hegera. Premiér priznal, že sa s ním pozná. Koalícia Mikulca kritizuje.

Na štátom organizovanej pomoci utečencom z Ukrajiny sa podieľa aj firma GD Identity, ktorá pre OĽaNO ozvučovala volebnú noc v roku 2020, keď sa hnutie Igora Matoviča stalo víťazom volieb.

Firmu vlastní premiérov známy Július Slovák, ktorý odporúčal voliť Eduarda Hegera. Obaja boli aktívni v náboženských kruhoch. Predseda vlády tvrdí, že netušil, že na štátnej zákazke robí aj Slovák.

„Eduard Heger sa s pánom Slovákom pozná, avšak nemal informácie o tom, že pán Slovák je v tejto veci zaangažovaný,“ povedala premiérova hovorkyňa Ľubica Janíková.

Ministerstvo vnútra, ktoré vedie nominant OĽaNO Roman Mikulec, si najprv priamo bez súťaže vybralo firmu špecializujúcu sa na podnikové eventy Dustream production, aby pre štát manažovala utečeneckú krízu. Len čo podpísali rámcovú zmluvu na 2,5 milióna eur, začala firma využívať

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

OĽaNO

Roman Mikulec

Vojna na Ukrajine

Slovensko

Teraz najčítanejšie