Denník N

Jeho charizma bude na pódiách chýbať. Zomrel bubeník Foo Fighters Taylor Hawkins

Americký bubeník zomrel počas turné v Južnej Amerike. Vo februári mal 50 rokov.

Keď sa v roku 1997 vrátili Foo Fighters so svojím druhým albumom The Colour and the Shape, vo videoklipe k prvému singlu Monkey Wrench sedel za bicími nový člen. Aj keď na nahrávke Taylor Hawkins nebubnoval, pôsobilo to, akoby bol v skupine odjakživa, a jeho výrazná osobnosť sa perfektne dopĺňala s ostatnými hudobníkmi.

Neodmysliteľnou súčasťou Foo Fighters bol až do včerajška, keď náhle zomrel počas turné v Južnej Amerike. Mal 50 rokov, skupina mala v deň jeho úmrtia vystúpiť na festivale Estéreo Picnic v kolumbijskej Bogote. Koncert zrušili niekoľko minút pred plánovaným začiatkom.

Príčina úmrtia zatiaľ nebola zverejnená, britský Mirror však píše s odvolaním sa na miestnu políciu, že svoju úlohu mohli zohrať drogy. Priniesli aj správu, že hudobník sa hotelovému personálu sťažoval na bolesť v hrudníku.

Hawkins svoje skúsenosti s narkotikami neskrýval a v rozhovore z roku 2018 spomínal na to, ako sa v roku 2001 predávkoval heroínom a dva týždne ležal v kóme. „Nenazval by som to tak, že som bol feťákom, veľa som však ‚smažil‘. A v tom roku som ‚smažil‘ až priveľa,“ povedal v rozhovore pre Beats 1 s tým, že táto skúsenosť bola preňho budíčkom. Odvtedy sa snažil žiť zdravšie, jazdil na horskom bicykli a založil si rodinu.

„Mami, tu budem raz vystupovať“

Charizmatický blondiak sa narodil v Texase, čoskoro sa však jeho rodina presťahovala do Kalifornie. Na bicích začal hrať v desiatich, krátko nato sa dostal na koncert Queenu vo vtedy novom priestore Irvine Meadows Amphitheatre. „Po tom koncerte som tri noci nespal,“ spomínal minulý rok v rozhovore pre Kerrang. „Všetko sa potom zmenilo, stal som sa

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Kultúra

Teraz najčítanejšie