Denník N

Minister Matovič: Mikulec je dobrák, ale nevie to predať (+ video)

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Pčolinskí berú paragraf 363 ako múr svojej obrany, hovorí líder OĽaNO a minister financií Igor Matovič.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Ako vojna na Ukrajine zmenila slovenskú politiku? 

Skalibrovala rebríček hodnôt každému okrem niektorých, ktorých všetci poznáme. Na demokratickú časť politickej scény zafungovala ako studená sprcha a povedala nám, že v slovenskej politike sú trochu dôležitejšie veci ako bolesti kohokoľvek z nás. Treba viac spolupracovať a robiť si menej vzájomných zlomyseľných krokov.

Keď hovoríte, že okrem niektorých, koho myslíte? 

Ľuboša Blahu, Roberta Fica a Petra Pellegriniho a tých fašistov. Nič im to nehovorí, neprežívajú to, je im to úplne ukradnuté. Blaha by bol najradšej, ak by mal Rusov zajtra na hranici. Fico by bol omnoho radšej, keby bol Blaha gubernátor a on by bol naveky na slobode a na všetky zlodejstvá by sa zabudlo.

Ako to zmenilo váš rebríček hodnôt? 

Každý si uvedomuje, že Slovensko nemôže mať popri covide, ekonomickej kríze, inflácii, najväčšom raste cien elektriny, utečeneckej kríze a vojne na Ukrajine teraz ešte aj problémy s vnútornou politikou. O to viac budeme teraz spolupracovať a využijeme tie dva roky na to, aby sme zrealizovali čo najviac vecí, ktoré sme pred voľbami nasľubovali. Keď idete z krízy do krízy, z „prúseru“ do „prúseru“, na veľa vecí nie je čas.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Igor Matovič

Iné podcasty Denníka N

Maroš Žilinka

V redakcii

  • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
  • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
  • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
  • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

Vladimír Pčolinský

Slovensko

Teraz najčítanejšie