Denník N

Bradley Wiggins: Každý si myslí, že to už nie je ten starý Peter Sagan. Je však nebezpečné odpísať ho

Sir Bradley Wiggins. Foto - Eurosport
Sir Bradley Wiggins. Foto – Eurosport

Keď Peter Sagan prvýkrát vyhral zelený dres na Tour de France, Bradley Wiggins bol po tridsiatke na vrchole kariéry – v roku 2012 vyhral Tour de France aj olympijské hry.

Britský cyklista medzitým o Saganovi odľahčene vyhlásil, že si myslí, že „fajčí crack“, pred dvomi rokmi to už videl inak – vtedy podľa neho počas Tour vyzeral Sagan ako „zbitý pes“.

Wiggins momentálne pôsobí ako cyklistický expert televízie Eurosport, keď divákom prináša postrehy aj priamo z pelotónu, v ktorom sedí na motorke.

„Cítite sa vtedy naozaj ako súčasť pretekov. Hýbu sa okolo vás autá aj jazdci. (…) Je to priviliégium, neberiem to ako samozrejmosť,“ povedal v konferenčnom telefonáte s novinármi z celého sveta, na ktorom sa zúčastnil aj Denník N.

My sme sa pýtali na Sagana, ktorý je od novej sezóny súčasťou tímu TotalEnergies. Wiggins však s novinármi rozoberal napríklad aj to, či by vedel vo svojich najlepších rokoch zdolať Tadeja Pogačara, ako sa od jeho čias zmenila cyklistika alebo čo by mal spraviť Ineos, aby opäť dokázal dosahovať veľké víťazstvá.

Čo hovoríte na tohtoročné výkony Petra Sagana?

Zmenil tím. Myslím si, že vyzerá, že mu to dodalo trochu života. Podľa mňa tlak z neho už takmer opadol, lebo si každý myslí, že možno už nie je tým Saganom, ktorým bol. Veľmi pozorne som ho sledoval na Miláno – Sanremo a bol práve tam vpredu. Potom však prišli problémy s bicyklom a už sa nevrátil, ale dával by som naňho pozor. (Sagan na pretekoch napokon obsadil 92. miesto – pozn. red.) Sagan je pre mňa takým okrajovým favoritom na Okolo Flámska (rozhovor prebehol ešte predtým, ako sa Sagan odhlásil – pozn. red.). Myslím si, že ľuďom, ktorí ho odpísali, má čo dokazovať. A zároveň si myslím, že odpísať Petra Sagana je nebezpečné.

Stratil podľa vás Sagan motiváciu, keďže už pred tridsiatkou dosiahol takmer všetko?

Je to tá najťažšia vec v športe – p

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Cyklistika

Peter Sagan

Rozhovory

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie