Denník N

Leško: V žalobe na Blahu by mali všetci verejní činitelia nasledovať prezidentku (+ video)

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Jaroslav Haščák pripomína Štefana Harabina. Z vlastných prešľapov si ide spraviť biznis, hovorí komentátor a politický analytik Marián Leško.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Stali ste sa členom strategickej rady pre implementáciu plánu obnovy na úrade vlády. Chýbala vám práca poradcu v prezidentskom paláci a teraz idete radiť premiérovi?

Poradcom u pani prezidentky som bol sedem dní v týždni, 24 hodín denne a bral som za to plat. Teraz som v poradnom orgáne, ktorý sa týka námetov na implementáciu Plánu obnovy a odolnosti s desiatimi ľuďmi. Stretávame sa raz za mesiac a neberiem za to absolútne nič. Využívam svoj voľný čas dôchodcu na to, aby som sa snažil pomôcť s niečím, čo môže pomôcť republike. Otázky, ktoré dostávam, že či som prešiel od jedného poradcovstva k druhému, sú mimo, lebo je to niečo neporovnateľné.

Takže neznamená to, že teraz už musíte o Eduardovi Hegerovi rozprávať iba pekne?

Odpovedal by som vetou z jednej reklamy na čokoládu: No určite. Vyskúšajte ma. Spýtajte sa ma napríklad na to, ako hodnotím fakt, že Eduard Heger nešiel do Kyjiva. Podľa mňa to nebola len nevyužitá príležitosť, ale zlyhanie. Akoby mu nedošlo, že žijeme v dobe, keď každý musí prejaviť viac odvahy, viac osobnej statočnosti a ochoty ísť do väčšieho rizika. Iba slušnosť sama osebe nestačí.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Igor Matovič

Iné podcasty Denníka N

Ruskí špióni

V redakcii

  • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
  • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
  • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
  • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

Vladimír Pčolinský

Slovensko

Teraz najčítanejšie