Denník N

Laco Lučenič: Zmena v hudbe príde sama. Teda, ak neprídu Rusi

Slovenská punkrocková legenda Slobodná Európa oslavuje Kristove roky na slovensko-českom turné. Jej najstarším, ale služobne najmladším členom je gitarista Laco Lučenič, ktorý tiež bude oslavovať a chystá špeciálny projekt s českou kapelou Midi Lidi.

„Hudba ma nikdy nesklamala,“ hovorí multinštrumentalista a producent LACO LUČENIČ. Tento rok oslávi sedemdesiatku, ale ešte svoju kariéru nezavŕšil. Naopak, má plný kalendár. Okrem hrania so skupinou Slobodná Európa pripravuje špeciálny návrat k albumom, ktoré nahrali s Mekym Žbirkom v 80. rokoch. Je to spoločný projekt s českou elektropopovou kapelou Midi Lidi s plánovanou premiérou na Pohode.

Pôvodne sme sa mali baviť hlavne o Slobodke, ale minulý týždeň Pohoda zverejnila, že budete hrať v Trenčíne pesničky Mira Žbirku s Midi Lidi. Ako k tomuto spojeniu došlo? Bolo to niečo, na čom ste sa dohodli ešte s Mekym, keď žil?

V podstate áno, ale zomrel presne vtedy, keď mi to mal povedať. Tento nápad iniciovali ľudia z Pohody. Meky mal rád Midi Lidi, veď spravili jeho pesničku Do člna a celý nápad sa páčil jemu aj mne. Ja som sa o pláne dozvedel tesne predtým, než zomrel. Nevedel som, aká je situácia – tajilo sa, že je opäť v nemocnici, ale tento projekt mi vŕtal v hlave. S Mišom Kaščákom som sa stretol na pohrebe. Šiel som rovno za ním a trochu drsne

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Rozhovory

Kultúra

Teraz najčítanejšie