Denník N

Ani pol roka pred voľbami nemá Vallo vyzývateľa. Silného kandidáta alebo kandidátku hľadajú v Hlase aj v Sme rodina

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

V Hlase Petra Pellegriniho hovoria, že kandidátkou na primátorku by mohla byť podpredsedníčka strany Zuzana Dolinková. Hnutia Igora Matoviča a Borisa Kollára si ešte nikoho nevybrali.

Zostáva šesť mesiacov do spojených komunálnych a župných volieb a Bratislavčania zatiaľ netušia, kto bude vyzývateľom primátora Matúša Valla.

Matúš Vallo zakladá stranu Team Bratislava a do volieb ide v koalícii s Progresívnym Slovenskom a SaS.

Súpera alebo súperku mu hľadajú v Hlase Petra Pellegriniho a aj v tandeme hnutí OĽaNO a Sme rodina, ktoré idú do volieb spoločne.

V roku 2022 budú prvýkrát spojené komunálne a župné voľby – v Bratislave a v Košiciach to znamená, že budú voliť primátora, mestských poslancov, poslancov svojej mestskej časti a starostu, a napokon aj župana a župných poslancov. Predvolebná kampaň sa ešte nerozbehla, v mestách a obciach po Slovensku sa už postupne objavujú kandidáti na primátorov a starostov.

Kandidatúru za primátora zatiaľ ohlásil len šéfkuchár a podnikateľ Miroslav Heredoš, ktorý pred kandidatúrou vystúpil z Republiky Milana Uhríka, no má do volieb podporu tejto strany.

V Hlase zvažujú Dolinkovú

Prvé veľké voľby od vzniku čakajú na jeseň Hlas Petra Pellegriniho – ktorý sa v prieskumoch preferencií dlhodobo drží na čele. V Bratislave

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Komunálne a župné voľby 2022

Matúš Vallo

Slovensko

Teraz najčítanejšie