Denník N

Heger po návrate z Ukrajiny: Fico a Pellegrini sú ruskí zapredanci. Ukrajine S-300 pomôže, Patriotmi sme chránení

Eduard Heger a Volodymyr Zelenskyj. Foto – Facebook E. H.
Eduard Heger a Volodymyr Zelenskyj. Foto – Facebook E. H.

Aktualizované 15.33 o reakciu Hlasu. – Predseda vlády hovoril, prečo je dôležité pomáhať Ukrajine. Robertovi Ficovi a Petrovi Pellegrinimu ostro vyčíta, že spochybňujú darovanie systému S-300.

„Ukrajina je náš sused a priateľ. A priateľovi sa v núdzi neotáčate chrbtom,“ rozprával Eduard Heger (OĽaNO) na úvod svojho vystúpenia po návrate z Ukrajiny.

Premiér obhajoval rozhodnutie Slovenska darovať Ukrajine systém protivzdušnej obrany S-300, ktoré oznámil v piatok priamo z vlaku do Kyjiva. Ide o systém, ktorý môže zachrániť mnoho životov, dajú sa ním zostreľovať nepriateľské rakety a lietadlá.

„Každý, kto má srdce na správnom mieste, rozumie, prečo sme takýto dáždnik poskytli,“ pokračoval Heger na sobotňajšom brífingu, ktorý zorganizoval na bratislavskom letisku po prílete z Poľska, cez ktoré sa vracal.

V Kyjive spolu s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou a so šéfom diplomacie EÚ Josepom Borrellom navštívil ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

Na brífingu sa Heger ohradil voči kritike opozičných strán Smer a Hlas, ktoré komentovali darovanie systému S-300 ako šialenstvo a tvrdili, že vláda v mene amerických záujmov zaťahuje Slovensko do vojny.

„Robert Fico a Peter Pellegrini sú ruskí zapredanci,“ vyhlásil predseda vlády. „Podľa všetkého by vítali ruských vojakov so sovietskymi vlajočkami. Vedia len strašiť,“ dodal.

Heger pripomenul, že je v záujme Slovenska, aby sa Ukrajina ubránila ruskej agresii. Treba si podľa neho uvedomiť, že ak by vychádzali plány Vladimira Putina a dobyl by Kyjiv, dosadil by si tam bábkovú vládu a ruské vojsko by bolo na našich hraniciach.

Heger pozýva Fica a spol. do Buče

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Eduard Heger

Vojna na Ukrajine

Slovensko

Teraz najčítanejšie