Denník N

Minulý rok mu takmer amputovali nohu. 46-ročný Tiger Woods sa vrátil a chce dominovať, hovoria ľudia z jeho okolia

Tiger Woods na Masters. Foto - TASR/AP
Tiger Woods na Masters. Foto – TASR/AP

Tiger Woods sa podľa amerických médií chce vrátiť a dominovať.

tých televíznych záberov nepríjemne mrazí. Strieborné SUV leží na ľavej strane a vyzerá to tak, že keď v ňom niekto šiel, nemohol to prežiť. A predsa. Z auta museli hasiči vystrihovať golfovú legendu Tigera Woodsa, ktorého po prevoze do nemocnice okamžite operovali. Hrozila mu amputácia pravej nohy, na ktorej mal okrem iných zranení otvorené zlomeniny ihlice aj píšťalovej kosti.

To bolo Los Angeles a február 2021. Posuňme sa o 14 mesiacov neskôr.

V meste Augusta v štáte Georgia sa hrá najprestížnejší golfový turnaj Masters. „Už len to, že sa ukázal, je malé víťazstvo,“ vyhlásil človek blízky Tigerovi Woodsovi.

Vrátiť sa a dominovať

Pred štartom jedného zo štyroch turnajov elitnej kategórie major (The Masters, US Open, The Open Championship, US PGA Champions) o slávne zelené sako Woods pred novinármi na seba nechcel vyvíjať veľký tlak. Vraj je rád, že je späť.

Časopis People sa však rozprával so zdrojmi blízkymi 46-ročnému golfistovi a tí priblížili Woodsove ambície: „Verí, že sa môže opäť vrátiť a dominovať v roku 2023.“

Štartovať v Georgii sa Woods rozhodol tesne pred štartom turnaja. Veľmi ho vraj potešilo, že ho niekoľko dní vôbec nebolí pravá noha, a zároveň si vyskúšal svoj povestný švih a mal z neho dobrý pocit. Tak sa skrátka rozhodol, že nemá čo stratiť.

Všetky oči sa upreli naňho, vyvolal očakávaný hluk, predsa koľko návratov už počas štvrťstoročia trvajúcej skvelej kariéry predviedol? Navyše samotný Masters Woods vyhral už päťkrát, prvýkrát ešte vtedy, keď Scottie Scheffler, súčasná svetová jednotka, nemal ani rok, a naposledy pred tromi rokmi.

A práve 25-ročný Scheffler ovládol tohtoročný Masters, neomylnou a konzistentnou hrou potvrdil pozíciu najlepšieho golfistu na svete. S náskokom troch úderov odsunul na druhé miesto Roryho McIlroya, tretie miesto si rozdelili Cameron Smith a Shane Lowry.

A Woods? Už

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Golf

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie