Denník N

Pozvať Trumpa do „oslobodeného“ Mariupola? V ruskej televízii debatovali o pomste Američanom

V ruských štátnych médiách sa netaja tým, že v „informačnej vojne“ s USA ťahajú za kratší koniec.

Hostia ruských televíznych debát už kujú plány, ako sa pomstiť Amerike za sankcie aj za iné formy podpory Ukrajine. Všimla si to americká novinárka a mediálna analytička Julia Davisová, ktorá pravidelne monitoruje ruské štátne médiá.

„Pokiaľ ide o Európu, tam by prioritou mali byť obchodné vojny. Ale v Amerike by sme mali pracovať na tom, aby sme ešte zväčšovali rozdiely a prehlbovali polarizáciu americkej spoločnosti,“ povedal v programe prominentného Putinovho propagandistu Vladimira Solovjova politológ Malik Dudakov.

Dudakov, ktorý na svojom twitterovom účte zverejňuje napríklad „informácie“ o tom, ako syn amerického prezidenta Bidena Hunter pomáhal z amerických zdrojov zabezpečovať peniaze na ukrajinské „biolaborátoriá“, si myslí, že je ešte skoro sa miešať do prezidentských volieb 2024.

Je však presvedčený, že pre Rusko by bolo najlepšie, keby znovu kandidoval Donald Trump. A navrhuje aj to, aby ho po vojne pozvali do „oslobodeného“ Mariupola na samit.

Ukrajinský Mariupol sa nachádza v Doneckej oblasti a je to mesto, ktoré vážne trpí pod ruským obliehaním a útokmi. Ukrajinský prezident Zelenskyj oznámil, že mesto je takmer úplne zničené a zomrelo v ňom niekoľko tisíc ľudí. Odohrali sa v ňom aj mimoriadne odporné útoky na pôrodnicu či na divadlo.

Dudakova doplnil amerikanista Dmitrij Drobnickij, podľa ktorého by okrem Trumpa mali pozvať ešte aj bývalú členku kongresu za demokratov Tulsi Gabbardovú. Gabbardová zastupovala štát Havaj a uchádzala sa o demokratickú nomináciu na prezidentku. Má podivuhodné zahraničnopolitické názory a Rusi ju často označujú za svoju „priateľku“.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie