Denník N

Süß und talentiert… Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý si podmanili viedenský klub Porgy & Bess

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Slovenská dvojica Lash & Grey má za sebou koncertný debut na prestížnej európskej adrese.

Keď prichádzame, je krátko po ôsmej večer. Pri vstupe najskôr musíme nadiktovať meno aj telefónne číslo a ukázať covid pass. V Rakúsku sa ešte stále koncerty bez toho nezaobídu. Sme v centre Viedne, v klube Porgy & Bess. Tu si dávajú zastávky na turné slávni americkí džezmeni, ale dnes je tu slovenský večer. Na pódiu sú pripravené stoličky pre duo Lash & Grey, čiže pre speváčku Kristínu Mihaľovú a gitaristu Jakuba Šedivého.

„Chceli od nás dva sety, ale to by nefungovalo. Dáme jeden – hodinu a štvrť bez prestávky. Zahráme veci, ktoré na Slovensku nemáme kde hrať,“ hovoria nám mladí muzikanti tesne pred vstupom na scénu. A bol to naozaj úplne iný koncert.

V malom klube sa sedí rovno pod pódiom a keď hrajú iba speváčka s gitaristom, publikum rýchlo vie, na čom je. A toto publikum je rozmaznané veľkými menami, náročné.

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

„Máme veľmi radi Moody’s Mood for Love vo verzii Georga Bensona, ale zahráme vám našu,“ hovorí Kristína a prichádza prvá vážna skúška večera. Táto skladba existuje v nahrávkach Arethy Franklin aj Amy Winehouse, no viedenskí diváci

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Kultúra

Teraz najčítanejšie