Denník N

Süß und talentiert… Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý si podmanili viedenský klub Porgy & Bess

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Slovenská dvojica Lash & Grey má za sebou koncertný debut na prestížnej európskej adrese.

Keď prichádzame, je krátko po ôsmej večer. Pri vstupe najskôr musíme nadiktovať meno aj telefónne číslo a ukázať covid pass. V Rakúsku sa ešte stále koncerty bez toho nezaobídu. Sme v centre Viedne, v klube Porgy & Bess. Tu si dávajú zastávky na turné slávni americkí džezmeni, ale dnes je tu slovenský večer. Na pódiu sú pripravené stoličky pre duo Lash & Grey, čiže pre speváčku Kristínu Mihaľovú a gitaristu Jakuba Šedivého.

„Chceli od nás dva sety, ale to by nefungovalo. Dáme jeden – hodinu a štvrť bez prestávky. Zahráme veci, ktoré na Slovensku nemáme kde hrať,“ hovoria nám mladí muzikanti tesne pred vstupom na scénu. A bol to naozaj úplne iný koncert.

V malom klube sa sedí rovno pod pódiom a keď hrajú iba speváčka s gitaristom, publikum rýchlo vie, na čom je. A toto publikum je rozmaznané veľkými menami, náročné.

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

„Máme veľmi radi Moody’s Mood for Love vo verzii Georga Bensona, ale zahráme vám našu,“ hovorí Kristína a prichádza prvá vážna skúška večera. Táto skladba existuje v nahrávkach Arethy Franklin aj Amy Winehouse, no viedenskí diváci

Blahoželáme, máte dobrých priateľov!

Tento článok je normálne zamknutý, ale vy si ho môžete prečítať zadarmo vďaka tomu, že váš priateľ Lash&Grey je predplatiteľom Denníka N a článok vám venoval. Stačí zadať váš e-mail, nebojte sa, nikdy ho nepredáme inej firme.

Alebo môžete .

Hudba

Kultúra

Teraz najčítanejšie