Denník N

Euroligy: Výnimočné polčasy Liverpoolu a Realu, hnev Barcelony a vzostup Škriniarovho Interu

Rodrygo z Realu Madrid a hráč Liverpoolu Sadio Mane. Foto – AP
Rodrygo z Realu Madrid a hráč Liverpoolu Sadio Mane. Foto – AP

Dobrý deň,

v Euroligách sa dočítate aj:

  • o skvelom načasovaní formy City a Liverpoolu;
  • o dvoch svetoch v Reale Madrid;
  • o tom, že Škriniarov Inter je späť;
  • o kľúčových otázkach pre Borussiu Dortmund;
  • že PSG vyhral slávne derby, no povzbudzovania sa nedočkal.

V Euroligách sa snažíme každý týždeň zhrnúť to najpodstatnejšie, čo sa cez víkend stalo v piatich špičkových ligách. Môžete ich dostávať aj ako newsletter.


Anglicko: City a Liverpool v najlepšej forme

Cez víkend sa v Anglicku hralo semifinále FA Cup-u. Týždeň po remíze v Premier League sa teda proti sebe opäť postavili Liverpool a Manchester City a opäť to bol zábavný zápas.

Tentoraz však v prvom polčase jasne dominoval Liverpool. Ten po 45 minútach vyhrával 3:0, mal prevahu a manažér Jürgen Klopp hovoril o najlepšom prvom polčase Liverpoolu počas jeho éry.

Liverpool vyhrával už v 9.minúte po hlavičke stopéra Ibrahimu Konatého a v 17. minúte pridal druhý gól Sadio Mané. Ten využil zaváhanie amerického brankára Zacka Steffena pri rozohrávke. Steffenovi sa nepodarilo napodobniť svojho kolegu Edersona z minulého týždňa, ktorý sa z nepríjemnej situácie s loptou na bránkovej čiare šikovne dostal. Steffen prihrať nestihol a lopta po sklze aktívneho Maného skončila v sieti. Mané potom pridal aj tretí gól na konci prvého polčasu.

Futbalisti City boli unavení po náročnej odvete Ligy majstrov s Atléticom Madrid. Manažér Pep Guardiola spravil v zostave sedem zmien. Steffen, ktorý je inak Edersonovým náhradníkom, chytáva v FA Cup-e pravidelne, preto dostal šancu aj proti Liverpoolu. Veľa opôr však v základe chýbalo.

Guardiola po zápase povedal, že dostatočne doliečení boli iba Rodri s Riyadom Mahrezom. Ostatní, ktorých v základe vymenil, mali zdravotné problémy, vrátane Kevina De Bruyneho. „Máme za sebou veľa zápasov, cestovania a dôležitých duelov, preto som vybral takéto mužstvo,“ povedal Guardiola. „Tak to jednoducho je, keď hráte veľa zápasov. Keď sú všetci zdraví, nemáme problém, ale za krátky čas sme hrali proti Madridu, Liverpoolu, Madridu a zas Liverpoolu. Preto sme hráčov museli meniť.“

Klopp pri otázke o chybe Steffena vyzdvihol svojho hráča Maného, ktorý podľa neho pri napádaní ukázal „túžbu“. Súhlasil s novinármi, že prvý polčas bol zrejme najlepší počas jeho pôsobenia v Liverpoole. „Mal som taký pocit, keď som sa na to pozeral a zobral do úvahy aj kvalitu nášho súpera. V druhom polčase sme videli, akí dobrí sú,“ konštatoval. City po polčasovej prestávke strelilo dva góly, skóroval Jack Grealish a Bernardo Silva. Na postup to však už nestačilo.

Záver sezóny je aj tak stále otvorený. Okrem boja o titul v Premier League čaká oba kluby aj semifinále Ligy majstrov, pričom sa môžu stretnúť v parížskom finále. Vyzerá to tak, že si skvele načasovali formu, a v posledných týždňoch sa strelecky darí aj Manému, ktorý momentálne gólovo zastupuje Mohameda Salaha. Salahovi, Manému a aj Robertovi Firminovi sa budúci rok v Liverpoole končí zmluva. Liverpool preto musí momentálne

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie