Denník N

Ruskému vojakovi dovolila manželka znásilňovať ukrajinské ženy. Pribúdajú prípady brutality voči ženám, ale aj deťom

Ruský vojak Roman Bykovskij s manželkou Oľgou, ktorá mu cez telefón dala povolenie znásilňovať ukrajinské ženy, ale "s ochranou". Foto - printscreen z videa Rádia Slobodná Európa
Ruský vojak Roman Bykovskij s manželkou Oľgou, ktorá mu cez telefón dala povolenie znásilňovať ukrajinské ženy, ale „s ochranou“. Foto – printscreen z videa Rádia Slobodná Európa

Dovoľujem ti to, ale použi ochranu, povedala ruskému vojakovi jeho manželka do telefónu a zasmiala sa.

Má 27 rokov, volá sa Roman Bykovskij a už niekoľko rokov slúži v ruskej armáde. Bol na Kryme, keď ho anektovali, a neskôr sa tam presťahoval so svojou rodinou. S manželkou Oľgou, ktorá doma vychováva ich spoločné dieťa a odtiaľ so smiechom dáva svojmu mužovi povolenie na zločin proti ľudskosti.

„Áno, choď tam znásilňovať ukrajinské ženy, dobre? A nič mi nehovor, rozumieš?“ povie a zasmeje sa.

Keď sa jej Roman rovnako veselým hlasom opýta, či ma znásilňovať a nič nepovedať, Oľga dodá, že áno, akože ona nič nevie. A ďalej sa smeje. „Takže môžem?“ opýta sa Roman ešte raz.

„Áno, dovoľujem ti to. Ale použi ochranu,“ a zase sa zasmeje.

Ukrajinským spravodajským službám sa podarilo zachytiť telefonát v čase, keď čoraz viac žien obviňuje ruských vojakov z brutálnych znásilnení. Investigatívnemu projektu Rádia Slobodná Európa a Schemes sa zase podarilo vypátrať identitu volajúcich.

„Ruská armáda, to sú banditi, nemajú absolútne žiadne princípy a hodnoty v správaní voči civilistom. K znásilneniam dochádza masívne, to nie je jeden alebo dva prípady,“ povedala pre Denník N gynekologička a aktivistka za práva žien z Kyjiva Halyna Majstruková.

Taká normálna rodina

Vo svojom videu Rádio Slobodná Európa vysvetľuje, že telefónne čísla získali od zdrojov blízkych orgánom činným v trestnom konaní. Muž aj žena tieto svoje čísla použili na vytvorenie účtov na ruskej sociálnej sieti VKontakte.

Oľga bola na svojom profile aj aktívna,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vojna na Ukrajine

Svet

Teraz najčítanejšie