Denník N

Ficov systém bol zločinný, teraz sa ukáže, či je zločincom aj on

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Ficova povesť zločinca nestačí, štát to musí aj dokázať.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

O zločinnosti systému Roberta Fica už nikto nepochybuje. Najneskôr od vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a okamihu, keď začali spolupracovať ľudia, ktorí ho spoluvytvárali.

Už dlho niet veľmi sporu ani o to, že Robert Fico a jeho dvojka Robert Kaliňák celkom iste boli súčasťou toho systému. Nie náhodou jedného z nich volali šéf.

Po rannom zadržaní Kaliňáka a obvinení Fica, ktorého zatiaľ chráni poslanecká imunita, sme sa však dostali do novej situácie: bude mať polícia a prokuratúra dostatok dôkazov, aby bolo potvrdené, že zločinný nebol iba systém, ale aj Fico a Kaliňák osobne?

Pre ľudí je to jasné už roky: Fico a Kaliňák sú symbolmi korupcie, zlodejín a systematického rozkrádania štátu. Káuz a prípadov sú desiatky. Mnohé z nich sú dobre opísané v novinách.

Fico aj Kaliňák okrem toho roky ukazujú majetky, ktoré len ťažko vedia obhájiť svojimi legálnymi príjmami. Hodinky, byty, dovolenky, súkromné lietadlá.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Robert Fico

Robert Kaliňák

Komentáre

Teraz najčítanejšie