Denník N

Polícia chce Fica aj Kaliňáka vo väzbe. Predsedu Smeru môže zachrániť Žilinka

Robert Kaliňák a Robert Fico sú si roky blízki. Foto N - Tomáš Benedikovič
Robert Kaliňák a Robert Fico sú si roky blízki. Foto N – Tomáš Benedikovič

Aktualizované 19.10 – Vyšetrovateľ žiada väzobné stíhanie Roberta Kaliňáka. V prípade Roberta Fica sa už špeciálna prokuratúra obrátila na Maroša Žilinku. Jedine generálny prokurátor môže žiadať parlament, aby odsúhlasil väzobné stíhanie predsedu Smeru.

Bývalému ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi aj trojnásobnému expremiérovi Robertovi Ficovi hrozí, že skončia za mrežami. Polícia potvrdila, že v prípade Kaliňáka už má hotový návrh na jeho väzobné stíhanie.

Vo väzbe chce polícia aj predsedu Smeru Fica. Špeciálna prokuratúra už požiadala generálneho prokurátora, aby sa preto obrátil na parlament. Maroš Žilinka je jediný, kto môže požiadať parlament o vydanie súhlasu na vzatie Fica do väzby.

Pri Kaliňákovi nič takéto netreba, lebo nie je poslanec ako Fico. Pôsobí ako advokát a podniká. Hovorca policajného prezídia Michal Slivka vo štvrtok popoludní povedal, že obvineného Kaliňáka chcú vo väzbe „pre dôvodnú obavu, že bude pôsobiť na svedkov, znalcov, spoluobvinených alebo inak mariť objasňovanie skutočností závažných pre trestné stíhanie“.

Kaliňáka v stredu obvinili a zadržali. Vo štvrtok večer už bolo známe, že si prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) osvojil návrh policajného vyšetrovateľa a súd požiadal o vzatie Kaliňáka do kolúznej väzby.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku musí rozhodnúť

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Robert Fico

Robert Kaliňák

Smer

Slovensko

Teraz najčítanejšie