Denník N

Obvinenie Fica ma neteší

Autor je poslancom NR SR za OĽaNO

V stredu nás na tlačovke zastihla novinárska otázka o zadržaní Kaliňáka a obvinení Fica. Odpovedal som tým, že jeho obhajoba Kováčika a Bödöra sa ukázala ako obhajoba jeho samého, keďže dva roky pracoval na spochybňovaní orgánov činných v trestnom konaní, aby to raz použil vo svoj prospech. Nebola to náhoda, bola to stratégia. Premyslená a zlovestná.

Nasledujúce dni budú ťažké. Krik a hystéria z opozície sa budú stupňovať. Pellegrini, verný režimu, ktorému slúžil, sa už pripojil k Smeru. Budú hovoriť o politických procesoch a o tom, ako „zapredaní“ policajti a prokuratúra pracujú na povel Matoviča, Lipšica, Čaputovej a možno aj americkej ambasády. Sami zabúdajú, ako cielene zneužívali políciu a štátne orgány na prenasledovanie Kisku, Matoviča, Grendela či Naďa. My takí nie sme. My sme polícii uvoľnili ruky, aby si mohla robiť svoju prácu. Napriek tomu budú robiť všetko možné a nemožné, aby celý proces očisty spochybnili.

Nie, teraz nie je čas na silácke reči o posielaní Fica do väzenia a predbiehaní sa v tom, kto v Národnej rade hlasnejšie zahlasuje za vydanie Fica na väzobné stíhanie. Verím, že polícia vie, čo robí, a musíme jej nechať slobodu. O vine a nevine rozhodujú súdy, nie politici. Verím, že spravodlivosť nakoniec zvíťazí a aj Fico a Kaliňák majú nárok na spravodlivý a férový proces.

Obvinenie Fica ma neteší. Je strašnou správou, že trojnásobný premiér je obvinený z takých závažných činov. Je strašnou správou, že sme 12 rokov žili v obludnom systéme korupcie a našich ľudí, kde miliardy šli oligarchom, nie zaostávajúcemu školstvu či kolabujúcemu zdravotníctvu. Je strašnou správou, že pre svoju odvahu postaviť sa mafii musel zomrieť novinár a jeho snúbenica.

Včerajšok bol prelomový, no výsledok si netrúfam predpovedať. Nechajme orgány činné v trestnom konaní konať a vyjadrime im v tejto tiráde hysterických útokov z opozície podporu. Dnes ju potrebujú viac ako kedykoľvek predtým.

Proces očisty nie je lineárny. Je to tŕnistá cesta, môžete na nej zle odbočiť a nakoniec sa celá snaha môže zvrátiť. Stojí na čestných a nebojácnych neznámych hrdinoch, ktorí sa neboja postaviť zlu a riskovať tým vlastné bezpečie. Nežijú v luxusných palácoch, nechodia na dovolenky za desaťtisíce eur. Berú tabuľkové platy a proti hnevu vládnej moci a organizovaného zločinu sú bezbranní.

Držme im palce.

Verím, že budeme žiť v krajine, kde na bývalých premiérov budeme spomínať v kontexte ich úspechov a práce pre krajinu, nie zločinov.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Politici píšu

Komentáre

Teraz najčítanejšie