Denník N

Akcia Súmrak sa týka aj Petra Kažimíra. Podľa NAKA sa zastával daňového podvodníka a vedel o diskreditácii Kisku

Peter Kažimír. Foto - TASR
Peter Kažimír. Foto – TASR

Bývalý minister financií, dnes guvernér Národnej banky Slovenska Peter Kažimír na otázky o stretnutiach na úrade vlády neodpovedá. O tom, že o nich vedel, vypovedal František Imrecze aj Ľudovít Makó.

O diskreditácii prezidenta Andreja Kisku cez účtovníctvo jeho firmy KTAG v roku 2017 vedel aj vtedajší minister financií Peter Kažimír, ktorý je dnes guvernérom Národnej banky Slovenska.

Z uznesenia o obvinení predsedu Smeru Roberta Fica a Roberta Kaliňáka vyplýva, že Kažimír vedel aj o tom, že na diskreditáciu chce vedenie vládnej strany využiť informácie z finančnej správy. Vedel aj o tom, že Smer stál za zverejnením informácií o Kiskovom účtovníctve cez anonymnú e-mailovú adresu.

Vyplýva to z výpovedí bývalého šéfa daniarov Františka Imreczeho aj bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa. Obaja opísali stretnutia na úrade vlády, kde sa riešila diskreditácia Ficovho politického oponenta a rivala z prezidentských volieb v roku 2014. Kažimír na schôdzkach podľa polície bol, alebo o nich aspoň vedel.

Na otázky k stretnutiam a diskreditácii Kisku, ktorá sa týkala financovania jeho prezidentskej kampane, Kažimír nechcel odpovedať.

„Nebudem odpovedať, pretože vaše otázky

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Peter Kažimír

Slovensko

Teraz najčítanejšie