Denník N

Kaliňák ide do väzby. Rozhodovať bude ešte Najvyšší súd. Exminister si naň počká v cele

Robert Kaliňák pred rozhodovaním o jeho väzbe predvlani zapózoval novinárom s putami. Za mrežami strávil tri týždne v súvislosti s kauzou Súmrak. Foto - TASR
Robert Kaliňák pred rozhodovaním o jeho väzbe predvlani zapózoval novinárom s putami. Za mrežami strávil tri týždne v súvislosti s kauzou Súmrak. Foto – TASR

V posledných mesiacoch chodieval Robert Kaliňák na Špecializovaný trestný súd ako advokát. V sobotu popoludní však už odtiaľ nevyšiel. Skončil vo väzbe.

Rozhodol o tom sudca pre prípravné konanie Miroslav Mazúch zo Špecializovaného trestného súdu. Prokuratúra žiadala pre Kaliňáka kolúznu väzbu pre obavy, že by obvinený na slobode ovplyvňoval a maril vyšetrovanie.

Rozhodnutie nie je právoplatné, Kaliňák podal sťažnosť a v takom prípade bude rozhodovať o väzbe Najvyšší súd.

Väzba v Bratislave

Sudca konštatoval, že stíhanie Kaliňáka je dôvodné. „Sudca Špecializovaného trestného súdu po výsluchu obvineného R. K. považoval návrh prokurátora za dôvodný, pretože aj podľa názoru sudcu obvinený je dôvodne podozrivý zo stíhanej trestnej činnosti a je uňho daný dôvod kolúznej väzby,“ konštatovala hovorkyňa súdu Katarína Kudjaková.

Bývalého ministra vnútra sudca umiestnil na výkon väzby do ústavu v Bratislave, povedal Kaliňákov obhajca David Lindtner, ktorý rozhodnutie spolu s druhým obhajcom Milanom Cíbikom rešpektuje, ale kritizuje.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bödörovci

Robert Fico

Robert Kaliňák

Slovensko

Teraz najčítanejšie