Denník N

A akú zmluvu má Guardiola? pýtal sa pred prestupom. Haaland nejde do Realu aj pre magnetickú rezonanciu

Erling Haaland láka všetky svetové kluby, Foto - TASR/AP; grafika - N
Erling Haaland láka všetky svetové kluby, Foto – TASR/AP; grafika – N

Prestup Erlinga Haalanda do Manchestru City oficiálne oznámia tento týždeň.

Jeden z najlepších futbalistov nastupujúcej generácie sa volá Erling Haaland a pochádza z Nórska. Keď má niekto napodobniť fenomenálne úspechy Cristiana Ronalda a Lionela Messiho z ostatných dvoch dekád, je to práve on a Kylian Mbappé. Zároveň sú to dvaja najžiadanejší futbalisti na svete, pričom po Haalandovi túžia všetky kvalitné kluby (nielen) v Anglicku.

Jeden Haaland však už v Anglicku hral a jeho najznámejší moment prišiel, keď ležal v agónii na zemi.

Legenda Manchestru United Roy Keane mu spočítal všetky škriepky, ktoré za roky súperenia v Premier League mali, a tesne pred koncom aprílového derby zápasu v roku 2001 sa rozbehol proti Alfovi-Ingemu Haalandovi a spodkom kopačky ho kopol do kolena tak agresívne, že hráč City vo vzduchu takmer urobil salto.

Keď dostal Keane červenú kartu, pred odchodom z trávnika sa ešte zohol k Haalandovi, čosi zakričal a potom odišiel. Dosiahol svoju pomstu a po zápase ešte spokojne vyhlásil, že nešlo o súboj o loptu, urobil to zámerne.

Dnes je to už vyše 21 rokov a črtá sa nová éra Haalanda v Premier League. Alfie krátko po faule Roya Keana ukončil kariéru, jeho syna bude môcť kritizovať ako odborník televízie Sky Sports.

Najprv o tom informovali pred pár týždňami v Británii s odvolaním sa na tajné zdroje, v týchto dňoch informoval portál Sky Germany a potvrdili to aj dôveryhodný reportér David Ornstein a španielska Marca – došlo k rozuzleniu jednej z dvoch najväčších prestupových ság ostatného desaťročia a točiť sa v nej majú bláznivé čiastky.

Čo sa dozviete v texte: 

  • Čo zaujímalo Haalandov tím na budúcnosti Pepa Guardiolu v Manchestri City?
  • Aký veľký balík peňazí si musí pripraviť nový Haalandov klub, aby ho vykúpil z Borussie Dortmund?
  • Aký plat by mal poberať Haaland v novom klube?
  • Prečo v ostatných týždňoch pohasol záujem Realu Madrid o Erlinga Haalanda a čo to má spoločné s jeho odmietaním magnetickej rezonancie?

Pýtali sa na Guardiolovu budúcnosť

Haaland bol žiadaným už v drese Red Bullu Salzburg, v drese ktorého dal 29 gólov v 27 zápasoch, a je to tak aj v priebehu druhej sezóny v Borusii Dortmund, kde dal zatiaľ 82 gólov v 86 súťažných zápasoch.

„Erling mal vždy šťastie na dobrých trénerov. Stále sa učí, no najvýraznejšie nám v jeho kariére pomohlo, že sa neustále chce zlepšovať, a máme jasný plán s klubmi, ktoré dávajú veľa šancí mladým futbalistom,“ vyhlásil otec Alf-Inge.

Haaland je prototypom všestranného útočníka, pri výške takmer dva metre (1,94 metra) je mimoriadne rýchly, s nameranou rýchlosťou 3

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Premier League

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie