Denník N

Týždeň v zdraví: Prečo sme na prvom mieste vo výskyte rakoviny hrubého čreva a konečníka? A prečo za to môžu klobásy?

Newsfilter Týždeň v zdraví píšu pre Denník N lekári Tomáš Havran a Marek Karman, ktorí pripravujú newsletter Od môjho lekára.

Napriek dostupnej prevencii je na Slovensku rakovina hrubého čreva a konečníka veľmi častá. Dokonca sme aktuálne na 1. mieste v rámci krajín OECD a dlhodobo sa v rebríčku výskytu tohto vážneho ochorenia držíme v prvej päťke. Prečo je to tak a čo s tým môžeme urobiť?

Verte či nie, ale môžu za to najmä klobásy

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Týždeň v zdraví

Každý utorok v prinášame najdôležitejšie informácie o zdraví, prevencii ochorení, ale aj praktické rady, ako sa pohybovať v slovenskom zdravotníctve a ako dostať to, na čo máte nárok. Newsfilter Týždeň v zdraví píšu pre Denník N lekári Tomáš Havran a Marek Karman, ktorí pripravujú newsletter Od môjho lekára.

Zdravie

Teraz najčítanejšie