Denník N

Fico sa sťažuje Európe: Za každú cenu ma chcú dostať do väzby

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Robert Fico v liste európskym štátnikom tvrdí, že na Slovensku je vážnejšia situácia ako v Rumunsku. Menuje najmä Daniela Lipšica a Igora Matoviča, Roberta Kaliňáka označuje aj za prominentného slovenského právnika.

Robert Fico v liste európskym politikom napísal, že situácia na Slovensku je horšia ako v Rumunsku a že opozícia je tu ohrozená politicky zmanipulovaným vyšetrovaním. Píše o „zneužívaní trestného práva, manipuláciách a nepravdivých výpovediach kajúcnikov“, o vyhrážkach predstaviteľov vlády opozícii a za hlavných vinníkov označuje Daniela Lipšica a Igora Matoviča.

„Som prekvapený reakciou, mal som dnes už asi sedem telefonátov,“ hovoril Fico o reakcii na list ešte v sobotu.

Denník N tento list získal. Sobotnú tlačovku Fico nazval Svet sa musí dozvedieť o zverstvách, ktoré pácha Čaputová, Heger, Matovič a Lipšic.

Fica sme cez tlačové oddelenie Smeru požiadali, aby zverejnil mená politikov, ktorí ho podporili, a aj list, ktorý im poslal. Strana neodpovedala.

„Situácia na Slovensku je vážnejšia ako v Rumunsku, kde prebehli podobné politické čistky pred niekoľkými rokmi,“ píše sa v liste (celé znenie na konci článku).

Obvinili ma už štyrikrát

Fico v liste píše aj o 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Robert Fico

Robert Kaliňák

Smer

Slovensko, Svet

Teraz najčítanejšie