Denník N

Fica vystrašilo, čo uvidel v zrkadle

Foto - TASR
Foto – TASR

Autor je predsedom strany Maďarské fórum

Trojnásobný premiér, ktorý stál nad zákonom a celé roky sa smial ľuďom do tváre, sa zrazu musí pozrieť do zrkadla a od strachu pustil do gatí. Ficovi ako premiérovi súdy roky nevedeli doručiť predvolanie na súd. Roky býval nad svoje pomery u  daňového podvodníka. Ľudia, ktorí boli pre neho a pár ľudí, ktorí stáli nad zákonom, nepohodlní, mizli bez stopy. Fico s Kaliňákom nechali uniesť túto krajinu.

Zdá sa, že karma ich dobieha. Nie je problém, ak sa predseda vlády oboznámi s informáciami, ktoré sú utajované alebo pre bežných smrteľníkov nedostupné. Problémom je, ak si takéto informácie žiada s cieľom ich protizákonného použitia. Problémom je, ak viacerí členovia vlády a ďalšie osoby koordinovane postupujú so spoločným cieľom niekomu škodiť. Takéto konanie je v rozpore so zákonom.

Dnes Fico ani jeho Smer a ani Smer 2.0 nie sú vo vláde, a teda už nestoja nad zákonom. Dokonca musia svoje konanie začať vysvetľovať. Zostáva nám veriť, že prípad obvinenia Fica a Kaliňáka sa skončí pred súdom, aby sa mohli k obvineniam verejne vyjadriť. Je na súde, či ich uzná vinným alebo nie.

Nech to už dopadne akokoľvek, Slovensko sa posunie míľovými krokmi na ceste demokracie a právneho štátu. Po tomto obvinení sa už ani jeden predstaviteľ vlády nebude môcť správať ako chránený druh a nebude môcť stáť nad zákonom.

Apropo, ani Al Capone nebol odsúdený za trestné činy, ktoré sa mu kládli za vinu, ale za daňové podvody, pri ktorých si až taký pozor nedal.

Z Fica a spol., ktorí boli chráneným druhom, sa stali bežní smrteľníci a tento pohľad môže v zrkadle naozaj vystrašiť.

Tento vietor siali Fico a spol. a ukáže sa, či búrka, ktorú teraz žnú, ich nezmetie úplne.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Politici píšu

Komentáre

Teraz najčítanejšie