Denník N

Policajný prezident Hamran: Fico sa len tvári, že svojmu obvineniu nerozumie (+video)

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Naši vyšetrovatelia sú presvedčení, že prípad Roberta Fica a Roberta Kaliňáka je zadokumentovaný tak, že na súde obstojí, hovorí policajný prezident Štefan Hamran.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Obvinili ste koaličného poslanca Martina Borguľu zo Sme rodina a nevypnuté mikrofóny v parlamente spôsobili, že sme počuli prudkú reakciu predsedu Sme rodina Borisa Kollára – že preto bude hlasovať za odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca, lebo je za to zodpovedný. Mal by takto reagovať verejný činiteľ, keď sa dozvie o obvinení spolustraníka?

Neviem, či to chápem správne. To znamená, že predsedovi parlamentu prekáža, že Roman Mikulec nezamietol pod koberec to, aby sa na základe relevantnej dôkaznej situácie stíhal jeho poslanec? Je mi to nesmierne ľúto, ale polícia bude striktne postupovať na základe dôkaznej situácie a v súlade s Trestným poriadkom. A bude stíhať každého, u koho na to budú relevantné dôvody. Vysiela to však evidentný signál, že polícia má rozviazané ruky a minister vnútra nezasahuje do prebiehajúcich trestných konaní, nemá o nich ani tušenia a to je pre mňa veľmi dôležité.

Aj tu sa ukazuje, že vzniká politické napätie prameniace z toho, že sa nezamietlo pod koberec stíhanie, ktoré sa týka koaličného poslanca. Polícia stíha všetkých, bez ohľadu na to, či sú koaliční alebo opoziční politici.

Video: Kollár vyzval Mikulca, aby konečne odstúpil, rozčúlilo ho obvinenie ďalšieho jeho človeka (Monika Tódová, Michaela Barcíková, Martina Koník)

A asi ani nekalkulujete s časom, lebo zrejme by bolo politicky výhodnejšie urobiť to najskôr o týždeň.

Presne tak. Tento prípad je veľavravný, polícia skladá stratégiu podľa toho, ako prebieha samotné vyšetrovanie, a nie podľa toho, aké sú očakávania spoločnosti, politikov. Podstatná je dôkazná situácia.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Iné podcasty Denníka N

Robert Fico

Robert Kaliňák

V redakcii

  • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
  • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
  • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
  • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

Slovensko

Teraz najčítanejšie