Denník N

Zoroslav Kollár sa priznal v Pčolinského afére. Bývalý šéf SIS naďalej úplatok popiera

Vladimír Pčolinský je stíhaný, že zobral úplatok od vplyvného konkurzného právnika Zoroslava Kollára (vpravo). Foto N - Tomáš Benedikovič a Plus 1 deň/Ján Zemiar
Vladimír Pčolinský je stíhaný, že zobral úplatok od vplyvného konkurzného právnika Zoroslava Kollára (vpravo). Foto N – Tomáš Benedikovič a Plus 1 deň/Ján Zemiar

Aktualizované o 19.40 h. V korupčnom prípade Vladimíra Pčolinského nastal zvrat. K podplácaniu sa priznal Zoroslav Kollár a chce sa dohodnúť na treste. V aférach Búrka a Víchrica spojených so sudcami Kollár postoj nezmenil, trvá na svojej nevine.

Vplyvný konkurzný právnik Zoroslav Kollár sa priznal k úplatku v korupčnej afére bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského. Doposiaľ to odmietal. Teraz chce uzavrieť dohodu o vine a treste.

Vladimír Pčolinský trvá na tom, že úplatok nezobral. Obvinený je z toho, že uňho skončilo 20-tisíc eur od Zoroslava Kollára.

Informáciu o priznaní Kollára k úplatku priniesol portál Aktuality.sk, odvolal sa na tri nezávislé zdroje.

Ku korupcii v tomto prípade sa už pred viac ako rokom priznali Pčolinského niekdajší zástupca v SIS Boris Beňa a bývalý šéf daňových kriminalistov Ľudovít Makó, ktorý vypovedal, že bol sprostredkovateľom úplatku od Zoroslava Kollára.

Zoroslav Kollár podľa vyšetrovateľov cez Makóa poslal 40-tisíc eur vedeniu SIS za to, že mu dajú pokoj. Beňa vypovedá, že si peniaze podelil s Pčolinským.

Kollárov obhajca Adrián Kucek nechcel povedať podrobnosti priznania. „V tomto štádiu trestného konania nebudem vec bližšie komentovať, vyjadrím sa, až keď bude trestná vec klienta postúpená na príslušný súd.“

Video: Ako Vladimír Pčolinský opisuje stretnutie, na ktorom Makó údajne ponúkol úplatok od Zoroslava Kollára? (Autorky: Mária Benedikovičová, Martina Koník)

Pčolinský: Zoroslav Kollár vypovedá o Makóovi, nie o mne

Bývalý nominant Sme rodina v čele SIS Pčolinský reaguje, že nemá informáciu o priznaní Zoroslava Kollára k tomu, že by mu poskytol akýkoľvek úplatok za protislužbu. Kollár podľa neho vypovedá, že dal peniaze Makóovi.

„Makó za ním chodil a strašil ho,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kauzy Búrka a Víchrica

Vladimír Pčolinský

Zoroslav Kollár

Slovensko

Teraz najčítanejšie