Denník N

CNN, New York Times, BBC. O žiadneho slovenského premiéra nemali svetové médiá taký záujem ako teraz o Hegera

Eduard Heger. Foto - FB predsedu vlády
Eduard Heger. Foto – FB predsedu vlády

Na nakrúcanie HARDtalku britskej BBC priletel štáb s moderátorom Stephenom Sackurom do Bratislavy, len technická príprava na rozhovor na úrade vlády zabrala niekoľko hodín.

Vo štvrtok 28. apríla bolo na úrade vlády o niečo rušnejšie ako obvykle. Aj keď sú ľudia z tlačového odboru premiéra na rozhovory pre médiá zvyknutí – predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) ich posledné týždne absolvoval desiatky –, tentoraz išlo o technicky náročnejšiu operáciu.

Štáb britskej BBC prišiel do budovy úradu vlády už štyri hodiny pred dohodnutým termínom rozhovoru. Produkčná a traja kameramani využili tento čas, aby pripravili pôdu pre Stephena Sackura, jedného z najznámejších britských moderátorov, ktorý už takmer 20 rokov spovedá hostí v prestížnej relácii HARDtalk.

Za ten čas boli jeho hosťami najvýznamnejší svetoví politici z najrozmanitejších táborov: od Donalda Trumpa po venezuelského prezidenta Huga Cháveza, od Nelsona Mandelu po Sergeja Lavrova.

Samotný Stephen Sackur prišiel hodinu pred rozhovorom, s Eduardom Hegerom sa potom rozprával 25 minút. V zvukovej podobe sa dá interview vypočuť od

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Eduard Heger

Hegerova vláda

Médiá

Vojna na Ukrajine

Slovensko

Teraz najčítanejšie