Denník N

Vydávanie Fica sa naťahuje, Boris Kollár zatiaľ naznačuje, že by ho mohol podržať

Robert Fico ako opozičný poslanec sedel v parlamente vedľa Dušana Muňka, od ktorého teraz kúpil byt. Foto N - Tomáš Benedikovič
Robert Fico ako opozičný poslanec sedel v parlamente vedľa Dušana Muňka, od ktorého teraz kúpil byt. Foto N – Tomáš Benedikovič

Rozhodnutie o tom, či parlament vydá Roberta Fica na rozhodovanie o väzbe, nemusí byť známe ani na budúci týždeň.

Ani viac ako týždeň nestačil parlamentu na verdikt, či vydá poslanca a trojnásobného premiéra Roberta Fica na rozhodovanie o väzbe.

Zástupca špeciálneho prokurátora Ladislav Masár poslal parlamentu žiadosť o vydanie už pred týždňom, dva dni po jeho obvinení zo založenia zločineckej skupiny. Poslanci rokovali do piatka do druhej popoludní, potom odišli na víkend a opäť sa zídu až v utorok ráno; rozhodnutie pritom nemusí padnúť ešte ani na budúci týždeň.

Celá procedúra sa naťahuje nielen vinou Smeru, prispela k tomu aj koalícia. Najskôr odkladali rokovanie mandátového a imunitného výboru a potom si poslanci neodhlasovali nočné rokovania, aké používajú pri mimoriadnych príležitostiach. Parlament tak rokoval denne od deviatej ráno do siedmej podvečer.

Prečo vydávanie trvá tak dlho?

Nevykročili z bežného režimu

Odkladané rokovanie

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Robert Fico

Robert Kaliňák

Slovensko

Teraz najčítanejšie