Denník N

Keď cez týždeň oznámili jeho smrť, hneval sa. Najslávnejší futbalový agent Mino Raiola potom skutočne zomrel

Raiola v roku 2010. Foto - TASR/AP
Raiola v roku 2010. Foto – TASR/AP

Mino Raiola dlho bojoval s vážnou chorobou.

„Napísali to jedny noviny a potom to v priebehu pár minút prebrali všetky svetové médiá,“ napísal mi v piatok Fabio Mandarini z Corriere dello Sport.

U Neapolčana som sa informoval, ako mohlo dôjsť k tomu, že všetky svetové médiá prišli so správou, že vo veku 54 rokov zomrel najslávnejší futbalový agent na svete Mino Raiola, aby sa sám o pár hodín ozval na Twitteri.

„Pre tých, ktorých to zaujíma, súčasný zdravotný stav je nasledovný: Na**atý, že už druhýkrát za posledné štyri mesiace ma zabili. Zrejme sa dokážem neustále oživovať.“

„Som pobúrený neustálymi telefonátmi, ktorými ma bombardujú takzvaní novinári, neustále sa vypytujúci na muža, čo bojuje o život,“ hneval sa Alberto Zangrillo z oddelenia intenzívnej starostlivosti v milánskej univerzitnej nemocnici San Raffaele.

Do nemocnice prišiel za Raiolom jeho hviezdny klient Zlatan Ibrahimovič, cez sociálne siete ho podporovali aj iní jeho hráči, napríklad Mario Balotelli. Ich agent tvrdo bojoval s nešpecifikovanou ťažkou chorobou.

Zdá sa však, že teraz je to definitívne, potvrdila to jeho rodina.

Mino Raiola zomrel po boji s ťažkou chorobou vo veku 54 rokov.

„Mino bojoval až do posledného momentu s rovnakou silou a vervou, aké prezentoval pri rokovacom stole, bojujúc za svojich hráčov. Opäť nás robil pyšnými a ani o tom nevedel,“ znie vyhlásenie rodiny, ktorá oznámila Raiolovu smrť.

Slová chvály a úprimnú sústrasť prezentovali aj významné kluby ako Paríž Saint-Germain či AC Miláno.

Sir Alex: Nedôveroval som mu od prvého momentu

Mino Raiola bol futbalovým superagentom. Bol známym tvrdým a nekompromisným vyjednávačom, vďaka čomu ho milovali jeho klienti, ale kluby ho nenávideli. Najznámejším kritikom spomedzi futbalových persón bol určite Sir Alex Ferguson, ktorý o ňom kedysi povedal, že je zlý človek.

„Nedôveroval som mu od momentu, ako som ho stretol,“ napísal slávny tréner v biografii z roku 2015. Škriepkou sa skončilo dianie okolo Paula Pogbu, ktorému Raiola v roku 2012 zariadil lukratívny prestup do Juventusu, aby ho následne doviedol späť o štyri roky neskôr.

Na druhej strane Raiola mal v portfóliu azda najsilnejšiu a najkvalitnejšiu skupinu hráčov, takže počas každého prestupového obdobia bol najdiskutovanejším mužom. (A tie kluby s ním skrátka museli robiť biznis.)

Raiola mal byť najdiskutovanejšou osobou aj v týchto mesiacoch, pretože celý futbalový svet čaká,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie